‘Boerenbont & Rode Lampjes’

Toneelvereniging ‘De Deurdouwers’ zal weer een blijspel in drie bedrijven aan u tonen. Dit jaar gaat het om het stuk ‘Boerenbont & Rode Lampjes’ geschreven door Carl Slotboom. Het stuk zal in het Groninger dialect aan u opgevoerd worden.
Dolly en Betty zijn twee prostituees en wonen en werken bij elkaar in een huis dat ze samen hebben gehuurd. De zaken gaan niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Henderik Buitendijk is een naïeve boerenjongen die voor zijn bemoeizuchtige schoonmoeder op de vlucht is. Als hij een kamer bij Dolly en Betty huurt, durven de beide dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen. Ze maken hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Wanneer er dan klanten komen en vervolgens met Henderik geconfronteerd worden, worden de gesprekken wel zeer verwarrend.
Inmiddels is de schoonmoeder van Henderik achter zijn verblijfplaats gekomen. Zij huurt samen met haar dochter Klaartje, de verloofde van Henderik, ook een kamer bij de beide dames. Wim, een klant van Betty, denkt dat Klaartje een nieuwe prostituee is. Na veel verwarring belandt hij uiteindelijk met haar in het hemelbed... Ten slotte komt Klaartje achter de werkelijke beweegredenen van Henderik zijn vlucht. Zal het allemaal goed komen???
Kort gezegd, een echte aanrader met veel onverwachte wendingen en komische momenten. Wilt u weten hoe het allemaal afloopt? U bent van harte uitgenodigd om onze uitvoeringen te bezoeken op zaterdag 14 en 21 februari a.s. in het MFC Noordsuythoeve te Noordbroek. Op maandag 16 februari zullen we het stuk uitvoeren voor de ouderen. De Deurdouwers hopen u te mogen begroeten.

Reactie toevoegen