RECYCLEWAGEN

De Glabliklap-wagen gaat Recyclewagen heten. 
De gemeente heeft verschillende reacties ontvangen op haar oproep voor een mooie naam voor deze wagen. 
Wij vonden de naam Recyclewagen het beste. Dank voor uw suggesties!
 
De Recyclewagen zamelt glas, blik en kleine elektrische apparaten in. Het gaat om lege glazen verpakkingen, lege verpakkingen van blik en aluminium en kleine apparaten van maximaal 50 x 50 x 50 cm en zonder batterij. U kunt het glas, blik en de apparaten apart (dus niet bij elkaar in) aan de weg zetten, bijvoorbeeld in een emmer, box of kratje. Liever niet in dozen, want die regenen kapot. Ook niet in plastic tassen, want die waaien weg.
 
De inzameling in de hele gemeente begint in de week van 12 januari. De recyclewagen rijdt één keer per twee weken door de gemeente. Het inzamelschema is als volgt:
Maandag:  Meeden. Het gebied ten oosten van de spoorlijn Zuidbroek - Veendam .
 
Dinsdag: Muntendam oost en noord. Ten noorden van de Nieuweweg en ten oosten van de Bovenweg tot het spoor bij Zuidbroek, dus inclusief  Tussenklappen en Poeltjelaan.
 
Woensdag: Muntendam west. Ten zuiden van de Nieuweweg en ten westen van de Bovenweg, inclusief deze wegen, plus Borgercompagnie en Tripscompagnie.
 
Donderdag: Zuidbroek. Het gebied tussen het spoor bij Zuidbroek en  het gebied van Noordbroek (Botjesweg, 't Veen, Drostenlaan, Uiterburen tot Klingenweg , Klingenweg en de Buitenweg horen bij Zuidbroek).
 
Vrijdag: Noordbroek. De Sappemeersterweg - Havenstraat - Scheemderstraat en ten noorden daarvan, plus de Zuiderstraat tot de Klingenweg. Ook het buitengebied ten oosten van de N33 valt onder Noordbroek.
 
AFVALWIJZER
Op 1 januari is de digitale afvalwijzer in de gemeente Menterwolde in de lucht gegaan. U vindt er alle nuttige informatie over onze afvalstromen, tarieven en inzamelroutes. Op onze website www.menterwolde.nl vindt u een link naar de digitale afvalwijzer. U vindt hier ook informatie over hoe u de afvalwijzerapp op uw smartphone kan downloaden. Zie de link van afvalkalender naar afvalwijzer.
 
GFT-INZAMELING BIJ HOOGBOUW
Bij de hoogbouw in de gemeente Menterwolde zijn ondergrondse afvalcontainers geplaatst voor de afvoer van het huishoudelijk afval. Ook hier is het mogelijk om het GFT-afval gescheiden af te geven.
 
De gemeente Menterwolde levert op verzoek groene mini’s bij de hoogbouw, om het GFT-afval gescheiden af te geven. Het afgeven van GFT-afval in deze mini’s is gratis. De groene miniís kunnen zowel individueel als gezamenlijk gebruikt worden. Net als de grijze mini’s hebben de groene mini’s een chip en moeten ze gekoppeld zijn aan een adres.
 
Als u - eventueel samen met uw medebewoners - één of meer groene mini’s wilt gebruiken voor de afgifte van uw GFT-afval, dan kunt u die aanvragen bij de gemeente:
Telefonisch: 0598 - 658 888
 
Geef bij uw aanvraag aan hoeveel groene mini’s u aanvraagt, uw naam, telefoonnummer en adres.