Bart en Tatjana winnen de Snert prijs

Vele bezoekers vonden hun weg naar de kerstmarkt in De Gildezaal in Muntendam op vrijdag 12 december. Het vuurtje knapperde buiten, en binnen bakte Theo zijn kniepertjes. De geur van dennengroen van de kerststukjes en de kerstmuziek van een vrijwilliger met zijn orgel zorgden voor een belevingsgerichte kerstmarkt. Cliënten van De Novo en De Zijlen waren weken van te voren druk met het maken van kerstartikelen en op de dag zelf stonden ze trots achter de kraampjes hun eigen spulletjes te verkopen. 
Topper van de markt van de Snert wedstrijd. Een 7 tal mensen; ouders, vrijwilligers, cliënten en een begeleiders kwamen met een flinke pan snert naar de markt. Een driekoppige jury koos de pan met snert van Tatjana en Bart tot de lekkerste, prachtigste en heerlijkste snert van de markt. De tweede prijs ging naar Trienie, en Maarten ging er met de derde prijs vandoor. De Snert prijs (poedelprijs) ging naar Jannie. Allen ontvingen een prachtige snert beker! Vervolgens liet iedereen zich de snert goed smaken, deze werd verkocht voor het goede doel. 
Bart en Tatjana willen niet zeggen hoe ze hun snert hebben bereid. "We hebben het lekkerste recept. Wat dat is? Dat is het geheim van de kok", zegt winnaar Bart. "We hebben 2,5 kilo vlees gebruikt voor 10 liter soep." De twee hebben de snert een dag van te voren klaar gemaakt. "Daar hebben we 4 uur over gedaan. Ik kook wel vaker."
Gezelligheid alom, toen de kerstman ten toneel verscheen. In vol ornaat samen met zijn vrienden Frosty en Rudolph. Op de markt werd een liedje gezongen, een praatje gemaakt en een fotootje geschoten.
Bezoekers genoten verder van het eigen belevingstheater op locatie. Als navolging van theater Noorderzon, was er in samenwerking met de buren Smit Isolatie groep een container theater gerealiseerd. In een kleine ruimte, container unit op het terrein van Smit, kon iedereen de prachtige kerstfilm De Sneeuwman bewonderen. Mooie beelden, muziek, geuren en licht effecten zorgden voor een besloten intense niet te vergeten ervaring voor bezoekers.
Een begeleidster vertelde; "Loes vond het zo leuk, ze stond direct op toen ik vroeg wie gaat er mee naar de kerstfilm, ze heeft de film twee keer gezien en zo dubbel genoten!"

Reactie toevoegen