WOON- EN LEEFBAARHEIDSVISIE MENTERWOLDE

De gemeente Menterwolde, Woonstichting Groninger Huis en Stichting Avondzon maken een Woon-en Leefbaarheidsvisie. De visie gaat over alle dorpen in Menterwolde, en vormt de basis om samen met bewoners en organisaties plannen uit te werken en uit te voeren. Doel is om de woonkwaliteit in de dorpen te behouden en te verbeteren. De visie draagt ook bij aan het opstellen van nieuw beleid na herindeling met de gemeenten Hoogezand-Sappemeer en Slochteren.
 
Soms gaat het om de stenen: het bouwen of verbeteren van woningen. Maar vaker nog gaat het om de mensen: hoe zorgen we er met elkaar voor dat je op een prettige manier oud kunt worden in je eigen huis of dorp, hoe organiseren we dat voorzieningen in een dorp zo goed mogelijk toegankelijk blijven?
 
Dit tegen de achtergrond van grote veranderingen. Bijvoorbeeld: onder de bevolking groeit alleen nog de groep oudere mensen. Er verandert veel in de zorg, door nieuwe wetten en regels. Door schaalvergroting en internet verandert het winkelaanbod. Er wordt steeds meer aanspraak gedaan op burgerkracht in de dorpen. En ondertussen staat de woningmarkt stil. Dit zijn belangrijke thema’s voor het woon- en leefbaarheidsplan. 
 
In 2011 en 2012 waren er ook al gesprekken met bewoners en organisaties over wonen en leefbaarheid. De uitkomst van die gespreken zijn ons startpunt. We voegen daar recente ontwikkelingen aan toe. Daarmee willen het gesprek aangaan met u, als bewoner of organisatie. 
 
Hoe kijkt u aan tegen de ontwikkelingen, wat moet er gebeuren, en wie kan daar bij helpen? In de vier dorpen Noordbroek, Zuidbroek en Muntendam organiseren we een avond om dit met u te bespreken. Raadsleden en zorgorganisaties zijn mogelijk aanwezig als toehoorder.
 
In Meeden is de avond al gehouden. De bijeenkomsten voor de andere dorpen zijn: 
* woensdag 17 december in Noordbroek
* woensdag 7 januari in Zuidbroek
* donderdag 8 januari in Muntendam
 
Oproep aan de inwoners van Noordbroek
Woonstichting Groninger Huis, de Stichting Avondzon, de gemeente Menterwolde en de dorpsraad Noordbroek nodigen de inwoners van Noordbroek op woensdag 17 december van harte uit om mee te denken over de woon- en leefbaarheidsvisie.  Die visie gaat over het woonklimaat in alle vier de dorpen. We hebben het dan over woningen, maar ook over voorzieningen, zorg, bereikbaarheid en de woonomgeving. Wat is er volgens u nodig om het dorp Noordbroek leefbaar te houden? 
 
De avond begint woensdag 17 december om 19.30 uur en wordt gehouden in het MFC Noordsuythoeve in Noordbroek.
 
U bent van harte welkom!