Sint arriveert in Menterwolde

Honderden mensen zijn afgelopen zaterdag afgekomen op de Sinterklaasintochten in Menterwolde. De aankomst van Sint en zijn Pieten was in alle dorpen een groots spektakel. Op de Sinterklaaspagina’s kunt u verslagen lezen gemaakt door inwoners van Zuidbroek, Noordbroek, Meeden en Muntendam; vergezeld van een aantal fraaie foto’s. Zoals ieder jaar werd dit overal weer volop gevierd. Het was een groot succes! 

Sinterklaas in Meeden
Sinterklaas en zijn knechten zijn, een week na aankomst in Nederland, afgelopen zaterdag gearriveerd in Meeden.
Gezeten in de zijspan van een stoere motor genoot Sint van de vele mensen, die langs de route stonden en hem uitbundig toezwaaiden. Onder muzikale begeleiding door muziekkorps Excelsior uit Nieuwe Pekela huppelden de Pieten mee in de stoet en schudden en vulden vele handjes.
Onderweg al kreeg Sinterklaas van een aantal kindjes de eerste tekeningen en briefjes aangereikt, deze werden zorgvuldig door zijn Hoofd-Piet bewaard. Bij het dorpshuis aangekomen werd Sint opgewacht door een grote schare kinderen en dorpsgenoten. De blijheid voerde de boventoon, bij zowel oud als jong, want niemand wist zich een eerdere intocht van de Goedheiligman in Meeden te herinneren. Diep onder de indruk van de ontvangst door zoveel belangstellenden  betraden Sint en de Pieten het dorpshuis, waar even later het Groot Sinterklaasfeest zou beginnen. Een gevarieerd, vrolijk en spontaan middagje volgde. enkele kindjes kwamen een liedje zingen op het podium, een aantal leerlingen van De Rijdende Popschool verrasten Sinterklaas met hun muzikale kunsten, voor een 3-tal winnaars van de Kleurplaatwedstrijd had Sint een prijsje meegenomen, MopperPiet werd op het matje geroepen bij Sinterklaas toen bleek, dat tijdens het middagdutje van Sint en SlaapPiet er een vreemde, ongeloofwaardige wisseling had plaatsgevonden, daarna werd er gezellig weer gezongen en gedanst door iedereen. Na enkele uurtjes moest Sinterklaas zijn reis vervolgen en werd hij uitgezwaaid door alle plm. 200 aanwezigen, echter wèl met de toezegging van Sint dat, omdat  het veel te lang had geduurd voordat hij naar Meeden kwam, hij het volgend jaar graag weer terug zal komen. 
De organisatie, bestaande uit leden van de Kidzclub Meeden, Jeugdwerkgroep v.v. Meeden, Buurtvereniging Tussen Baide Meulens, Stichting Metmans en de Dorpsraadcoöperatie Meeden, wist zich gesteund door een aantal vrijwilligers bij alle voorbereidingen en werkzaamheden op deze succesvolle dag. Mede dankzij financiële ondersteuning vanuit de DRC Meeden en St. Voormalige Nutsspaarbank kon dit evenement worden gerealiseerd. Voor meer foto’s : www.metmans.nl en leuke filmbeelden via YouTube te bewonderen (Intocht Sinterklaas Meeden)
 
Sint en Pieten naar Muntendam
Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover! De Sint kwam ook aan in Muntendam! Vele kindjes stonden te wachten op de goedheiligman bij het gemeentehuis.  
De stoet, met bakfiets, een quad en de Sint op een trike kwam iets later aan, doordat een ambulance plots verscheen.  De Sint en zijn gevolg moesten even aan de kant, maar daarna kon hij de route vervolgen. Bij het gemeentehuis stond onze burgermeester de Sint al op te wachten en hij verwelkomde de Sint. Vele ouders, opa ‘s en oma ‘s kwamen natuurlijk langs om de Sint een hand te geven en natuurlijk gingen vele kinderen op de foto met de Pieten en de Sint.
Na een rondgang door Muntendam, kwam de Sint uiteindelijk aan bij De Menterne waar DJ Jurrie, Dj Martin en DJ Tim een leuke show hadden met danspieten, en ook de SOS streetdance groep dansten de sterren van de hemel. De kinderen konden in een kidszone veilig kijken en dansen met de vele Pieten. De pepernoten gingen er natuurlijk goed in!  Om half vijf vertrok de Sint weer omdat hij natuurlijk nog alles moest voorbereiden voor alle schoentjes die gezet gingen worden. De organisatie wil graag alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun hulp bij het geweldige feest dat we hebben mogen vieren met de intocht! Zonder vrijwilligers (EHBO Muntendam, JWG Muntendam, Verkeersregelaars enz) is zoiets organiseren niet mogelijk! Nogmaals onze hartelijke dank hiervoor!
 
Intocht Noordbroek
Sint Nicolaas bracht zaterdag ook een bezoek aan Noordbroek. Na een rondtoer door het dorp verwelkomden ca. 150 kinderen met hun ouders Sint Nicolaas met zijn Pieten in de nieuwe MFC Noordsuythoeve. 
Het was een gezellige en geslaagde middag voor de kinderen en de Sint. Sint Nicolaas was niet alleen zwaar teleurgesteld maar voelde zich ook erg te kort gedaan door het bestuur van de Muziekvereniging Oosterbroek, omdat op het laatste moment het bestuur meedeelde dat door vele blessures de vereniging niet met de rondtoer door Noordbroek kon meelopen. Nu moest regel-Piet nog snel iets anders bedenken. Sint Nicolaas zal alle zwakke muzikanten iets extra’s geven om al dat leed te verzachten.
 
Sinterklaasfeest Zuidbroek...
...de mooiste van het noorden
Sinds afgelopen zaterdag weten we het zeker. Het Sinterklaasfeest in Zuidbroek is één van de mooiste van het Noorden. Vanaf een uurtje of elf was het één en al gezelligheid in de Spoorstraat. Tal van gratis kinder-kermis-attracties en voor iedereen gratis suikerspinnen. Een prachtige braderie en op het dorpsplein een oud-Hollandse oliebollenkraam, een braadworstenkraam een glühweintent en een Broukster Bierstube.
De ingrediënten om het feest compleet te maken. Voeg daarbij een muziekpodium met live muziek en de vrolijke klanken van DJ Stefan Leur en niets staat Sinterklaas nog in de weg om Zuidbroek weer te vereren met een bezoek. Verbaasd was hij dan ook toen hij voet aan wal zette met zijn Pieten dat hij niet alleen door de Loco-burgemeester Jan Velthuis en Klaas Wolda welkom werd geheten maar ook door zo’n 400 kinderen met even zoveel ouders. Vrolijke Sinterklaas-liedjes werden er meegezongen op het muziek van een draaiorgel die voor deze dag speciaal naar Zuidbroek was gekomen. Eenmaal op het plein en nadat Sinterklaas op het podium plaats had genomen barstte het feest echt los, er werd gezongen, gedanst en gesprongen. Alle kinderen gingen uit hun bol. Speciaal ingestudeerde danspasjes werden door het Pieten-team ingezet waardoor de kinderen ook niet stil konden blijven zitten. Prachtig... daarna is Sinterklaas via de braderie richting de Broeckhof gegaan waar het feest met de kleintjes verder is gevierd... en in de Spoorstraat en op het plein bleef het de rest van de middag ook gezellig druk. Met gepaste trots durven we dan ook te stellen... 
”Sinterklaasfeest Zuidbroek, de mooiste van het noorden”... 
Tot ziens in de feestweek en natuurlijk volgend jaar weer bij de intocht.

Reactie toevoegen