Gebruikers D.G. Van den Noortbad

… OBS Burgemeester Verkruisenschool. Elke donderdag zien de leerlingen van groep 4 van de obs Burgemeester Verkruisenschool er naar uit: VANMIDDAG LEKKER ZWEMMEN. Dat het naar het D.G. van den Noortbad een eindje lopen is, is voor hen geen probleem. Drie kwartier lang lekker zwemmen, weegt daar ruimschoots tegen op.
Fanatiek proberen zij elke keer weer hun diploma te halen, hun schoolslag, borst- en rugcrawl te verbeteren en niet te vergeten al de andere oefeningen die bij toerbeurt voorbijkomen. Zij vinden het gewoon hartstikke leuk. Voor hen telt op dat moment niet dat bewegen goed voor de mens is, dat het misschien een goede basis voor een hobby kan zijn of dat het belangrijk is voor de zelfredzaamheid.
De zwemles is op de meeste scholen en zo ook op de obs Burgemeester Verkruisenschool naast de gymles een belangrijk onderdeel van de lichamelijke opvoeding. Zwemlessen zijn intensiever dan de gymlessen of elke andere vorm van bewegen dan ook. Als na afloop van de les de kinderen ook nog de mededeling krijgen dat er vrijdagavond disco-zwemmen is of volgende week woens- dagmiddag vrij zwemmen, wordt er vol-op gejuicht. Er worden direct afspraken gemaakt. Voor de kinderen is zwemmen een leuk tijdverdrijf en nog gezond ook en beter dan alleen maar achter de computer zitten. Als we roepen dat de jeugd meer moet bewegen, moeten we zeker het zwemmen daarin betrekken. Wat zouden we dus moeten zonder een zwembad in de buurt.
Wij geven de pen door aan… De Kluft.

Reactie toevoegen