Jubilarissenhuldiging 2014

FNV Bondgenoten afd. Menterwolde heeft vrijdagavond 21 november in De Menterne de aanwezige jubilarissen van 2014 in het zonnetje gezet. Elk jaar organiseert het bestuur een jubilarisavond voor alle jubilarissen die 25, 40, 50 of 60 jaar lid zijn van de vakbond.
De afdeling heeft dit jaar totaal 39 jubilarissen waarvan in dit jaar de meeste jubilarissen door het bestuur thuis al zijn gehuldigd. Er waren 20 jubilarissen aanwezig waarvan nog 6 jubilarissen die officieel in november en december jubileren en op deze avond worden gehuldigd door bestuurder Ina von Pickartz. De heren J. de Vries en B. Jager 25 jaar lid; dhr. R. Mulder 40 jaar lid en de heren M. Fluks, H. Koetje en P. Wildeboer 50 jaar lid.
Om verschillende redenen konden helaas 19 jubilarissen niet aanwezig zijn. Even over zes opende voorzitter Henk Koster de bijeenkomst, waarna het gezelschap ging smullen van een heerlijk buffet. Daarna kreeg bestuurder Ina von Pickartz van regio Groningen het woord. Ina hield een verhaal over de (waarschijnlijk) aanstaande fusie van de vakbond. Deze fusie houdt in dat een aantal bonden opgaan in één FNV bond.
Ina had ook een verhaal over de jaren waarin de jubilarissen lid werden. Dus vooral de jaren 1989, 1974 en 1964. resp. 25, 40 en 50 jaar geleden. Vervolgens kregen de jubilarissen het woord om verhalen te vertellen over hun werkzame leven. Jubilaris Piet Wildeboer had een verhaal over het grote verschil in actiebereidheid van toen en nu. Volgens hem praten nu wel veel mensen over de dingen die niet goed gaan, maar zijn vaak niet bereid om daar actie tegen te voeren. Na de verhalen werd er even nagepraat en bloemetjes uitgedeeld aan de jubilarissen. De gezellige avond werd om plusminus 10.00 uur afgesloten door voorzitter Henk Koster.

Reactie toevoegen