Gedeelte Winschoterdiep tijdelijk afgesloten

Op dit moment geldt er een noodverordening voor een gedeelte van het Winschoterdiep te Zuidbroek. Omdat de kade langs het kanaal is verzakt was het hier al een tijd geleden verboden voor vrachtauto’s. Er was al sprake van wegverzakkingen op de twee gedeeltes, maar door de hevige regenval van afgelopen weekend is dit verergerd. Tijdens de informatie-avond gehouden voor bewoners van het Winschoterdiep deelde de burgemeester mede dat de dijkgraaf niet kon garanderen dat er geen auto’s van de weg af kunnen glijden. Reden voor de gemeente om een noodverordening af te kondigen. Alleen hulpdiensten en de vuilniswagen mogen gedurende de afsluiting rijden over de weg. Dus ook fietsers niet! Er zal worden gehandhaafd en bij niet naleving worden behoorlijke straffen opgelegd, aldus de burgemeester. Heeft u ontheffing nodig van het parkeer/rijverbod bijv. vanwege uw gezondheid of een verhuizing dan kunt u zich tot de gemeente wenden of in het eerste geval een beroep doen op de vrijwilligerscentrale.
Er zijn parkeerplaatsen voor bewoners aangewezen, waaronder de parkeerplaats bij cbs de Wegwijzer en op het trottoir van de Joustkamp.
Naar verwachting zullen de herstelwerkzaamheden aan de kade 40 werkdagen duren, ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Hoe lang het duurt om de weg daarna weer op te knappen is nu nog niet bekend.

Reactie toevoegen