Pakjesbezorgdag

Pakjesbezorgdag brengt Sinterklaassfeer in Zuidbroek! In 2007 begonnen en inmiddels uitgegroeid tot één van dé Sinterklaasfeesten in de regio. Sint Nicolaas komt ook dit jaar met zo’n 45 zwarte Pieten en zal in een lange, feestelijke stoet door de straten van Zuidbroek rijden om pakjes feestelijk aan de deur te bezorgen. Op 5 verschillende locaties onderweg wordt er gedanst. Let op; bij de dansmijterborden. Onder leiding van vele super enthousiaste danspieten kan er meegedanst worden. 

Veel ouders en grootouders maken dankbaar gebruik van Pakjesbezorgdienst om cadeautjes bij hun (klein)kinderen te laten brengen. Niet alleen de kinderen kunnen worden verrast met een bezoekje van de Pieten. Zieken, ouderen, de buur-tjes en allerlei anderen kunnen een cadeautje van veelal onbekende afzenders tegemoet zien. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren is dit festijn in enige jaren tijd uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is in Zuidbroek.
Wij hopen dat de dansjes weer een groot succes zullen zijn en dat iedereen uit heel Zuidbroek op 29 november a.s. meedanst. We zetten heel Zuidbroek in beweging! 
Door op de site www.pakjesbezorgdag.nl te kijken, kunnen de dansjes alvast worden geoefend. We starten om 12.00 uur totdat alle pakjes bezorgd zijn tot +/- 19.30 uur. Op dorpsplein Aan t wotter worden net als voorgaande jaren weer allerlei leuke activiteiten gehouden. Er komen onder andere een DJ- en Danspiet en nog een paar maffe Pieten. Er zullen diverse spectaculaire activiteiten voor de kleintjes zijn. Dorpsplein activiteiten starten om 13.30 uur totdat de optocht er is. Ter afsluiting wordt er op het plein tesamen gedanst. Dan gaat de optocht weer verder…
De organisatie is druk met de voorbereidingen om het op 29 november weer een prachtig feest te laten worden. Doe mee door pakjes in te leveren en komt allen!
 
Meedoen gaat als volgt:
De pakjes kunt u tot en met 26 november inleveren bij 4 inleveradressen 
De 4 PAKJES-INLEVERADRESSEN:
Boslaan 43 (fam. v.d. Werf), Haltepad 7 (fam. Visscher,  Kapsalon Capillago), W.A.Scholtenweg 82   (fam. Lammers-Hulst) ook voor uw speciale verzoekjes en Trekweg 5 (fam. Stuivenberg) ook voor uw speciale verzoekjes.
Voor meer informatie: tel. (0598-) 452922 / 453360 of kijk op www.pakjesbezorgdag.nl
 
Op alle pakjes dient duidelijk de voor- en achternaam, straat en huisnummer vermeld te zijn. Vanwege de nieuwe Sint-eisen zijn de pakjes niet groter dan 50cmx50cmx50cm en hebben ze GÉÉN breekbare inhoud. Ook de beste Pieten struikelen wel een keer…
Sint vraagt een vergoeding van  € 2,- per pakje. Levert u meer pakjes in gaat dit als volgt: 1e pakje € 2,- ; Voor het 2e pakje € 2,-; voor het 3e pakje € 2,- en daarna voor elk pakje meer € 1,- per pakje. De opbrengst van de vergoedingen gebruiken we voor de kleding van mijn Pieten en andere onkosten van de PAKJESBEZORGDAG. Bij de inleveradressen kun je alleen met gepast geld betalen! 
 
Route informatie: Houdt de geluidswagen in de gaten!  
Door de grote wagens kan de lange stoet niet alle straten inrijden. De adressen waar de stoet niet langs kan rijden, worden bezocht door Pieten met een stoere pakjeswagen! We zouden het leuk vinden als u net als voorgaande jaren de straten versiert, het was zo’n prachtig gezicht. Via Facebook, Twitter en GPS houden we u op de hoogte waar we zijn op 29 november.
 
!! Pietendans-plaatsen staan aangegeven met de speciale Dans(mijter)verkeersborden!! 
 
Kerkstraat (Nz), Heiligelaan, Eikenlaan, Weverstraat, Berkenlaan, Nijverheidsstraat, Torenstraat, Heiligelaan, Galgeweg, Haltepad ±12.45 uur DANS, Galgeweg, Uiterburen, Drostenlaan, Nieuweweg, Torenstraat,  Kerkstraat, HE-Buurmasingel, Siemenspark, Trompmeester- straat, Siemenspark, Heiligelaan, Kerkstraat, Europaweg, EG-Weg, Beneluxweg, Hanzeweg, Beneluxweg, De Vennen, Kerkstraat, Boslaan, Letzekampe ±14.50 uur DANS, De Vledders, Holtham-men, Joustkamp, Bovenende, De Hoogte, Overburen, Rustenbroek, Bovenende, Dallepad, Veendijk, Bovenende, Winschoterdiep, Joustkamp, Meulenhorn, Letzekampe, De Vledders, Winschoterdiep, Spoorstraat, dorpsplein Aan ’t wotter ±16.15 uur DANS, De Dam, Achter de Wal, WA Scholtenweg, Nicolaas Beetsstraat, Brederodestraat, Luyckenstraat, WA Scholtenweg, Huygensstraat ±17.30 uur DANS, Jacob Catsstraat, Vondelsingel, WA Scholtenweg, Achter de Wal, De Dam, Vlaslaan, Prins Bernhardlaan, Beatrixlaan, Julianaweg, Klaas Woltjerweg ±18.15 uur DANS, Pijpstraat, Sluisstraat, Dollardweg, Kl. Woltjerweg, Willem de Zwijgerlaan, Stationsstraat, Wilhelminalaan, Kl. Woltjerweg, Spoorstraat, Kerkstraat Zz.

Reactie toevoegen