Gebruikers D.G. Van den Noortbad

Het Thomashuis Muntendam is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking gevestigd in het oude gemeentehuis van Muntendam.
Vanaf het begin 2007 doen wij actief mee in het D.G van den Noortbad met het aqua fysio zwemmen. Het is voor de bewoners die daar aan deel kunnen nemen een hele mooie manier om mee te doen en gelijktijdig te werken aan hun conditie. Mede door de gemakkelijke manier van instappen in het bad, van ondiep langzaam naar dieper water en de aangename temperatuur kunnen onze bewoners gebruik maken van deze mogelijkheid.
Maar ook is dit een prachtig moment voor de sociale contacten met andere mensen.
Zelfs diegene die niet actief mee kunnen doen, gaan graag mee voor deze sociale contacten. Met een beetje geluk gaan ze ook weer met elkaar uit eten en maken ze deel uit van de echte samenleving van wat onze gemeente te bieden heeft. Tegenwoordig noemen ze dat een participatie samenleving, prachtig natuurlijk, maar dan is het natuurlijk van groot belang dat zulke kleinschalige instanties zoals het D.G. van den Noordbad blijven bestaan, een overzichtelijk bad met zeker nog het dorpsgevoel.
Wij geven de pen door aan… Burg. Verkruisenschool.

Reactie toevoegen