Briljanten huwelijk in Muntendam

Aan de Herman Gorterweg vierden het echtpaar Nico Molema en Janny Molema-Strootman dat ze 65 jaar geleden elkaar het ja-woord gaven. Namens de gemeente kwam burgemeester Eduard van Zuijlen op bezoek om het echtpaar te feliciteren. 
Het echtpaar kent elkaar bijna 70 jaar. Het ouderlijk huis van Nico Molema (85) stond aan de Beneden Verlaat en Janny Molema-Strootman (83) komt van oorsprong uit Haarlem. In 1931 kregen Nico en Janny verkering. “Ik was nog maar 14 jaar en ik ben er nooit meer vanaf gekomen”, vertelt mevouw Molema lachend. Het eerste woon- adres van het paar was bij de moeder van Janny in Haarlem. “Destijds (1949) waren er 7000 woningzoekenden”, vertellen ze.
Jaren later hebben ze via het werk een eigen woning gekregen. Vervolgens verhuisde het paar in 1990 naar Muntendam en kwamen ze te wonen aan de Helder Camaraweg. Daarna betrok het echtpaar een woning aan de J.F. Kennedylaan en weer iets later kwamen ze te wonen in de Gildeflat aan de Herman Gorterweg. Ze wonen tot volle tevredenheid in het wooncomplex. Mevrouw Mole-ma heeft het ontzettend naar de zin in onze gemeente: “Ik zou voor geen goud terug willen naar het westen”, vertelt ze. Nico zijn werkzame leven begon op 18-jarige leeftijd in de bouw (Haarlem). Op 43-jarige leeftijd kreeg hij hartproblemen en moest hij het wat rustiger aan gaan doen. Hij ging zich toen bezig houden met het vervaardigen van ramen, deuren en kozijnen. “Ik had nooit gedacht nog zo oud te worden”, vertelt de heer Strootman. “Maar mijn vrouw past heel goed op mij hoor.” Het echtpaar heeft drie dochters gekregen, zes kleinkinderen en één achterkleinkind. Woensdagmiddag vierden ze het heugelijke feit met familie en de buurtbewoners in de recreatiezaal van de Gildeflat.

Reactie toevoegen