Op de Social-Sofa werkplaats!

Op donderdagmiddag 6 november 2014 brachten bestuurders en ambtenaren van de gemeente Menterwolde een bezoek aan de Socialsofawerkplaats in Winschoten. Zij versterken voor deze gelegenheid het team van vrijwilligers en dragen een steentje bij aan de uitvoering van het mozaïekwerk voor de Oost-Groninger Verhalenbanken.
Op de werkplaats staan momenteel banken voor verschillende gemeenten opgesteld, waaronder de twee sofa´s voor het centrum van Zuidbroek. Voor de ontwerpen van deze betonnen banken hebben leerlingen van groep 8 van C.B.S. De Wegwijzer begin dit jaar tekeningen gemaakt. Een week eerder, op 30 oktober, kwamen de leerlingen vanuit Zuidbroek met de trein naar Winschoten om het resultaat te bekijken en hand en spandiensten aan hun banken te verrichten.
De banken voor Zuidbroek zijn in het vroege voorjaar van 2015 gereed en worden dan geplaatst op het dorpsplein ‘Aan t Wotter’ in Zuidbroek (aangeboden door Stichting Groninger Huis en de Nam). Dit najaar wordt gestart met de voorbereidingen voor een verhalenbank voor het dorp Meeden (aangeboden door de Nedmag). Leader Oost-Groningen is tevens één van de partijen die financieel bijdraagt aan dit project.
 
Vrijwilliger worden?
Het aanbrengen van het mozaïek is een arbeidsintensief werkje en vele handen ma-ken hier licht werk. Vanaf begin november kunnen vrijwilligers zich weer aanmelden. Wie geduldig en secuur kan werken, liefst met twee rechterhanden, is van harte welkom. 
Meer informatie over het project is te vinden op www.socialsofa-oldambt.nl

Reactie toevoegen