Boeken lenen bij 'Het Leespunt'

Deze winter kunnen ook Muntendammers weer met een leesboek bij de kachel zitten want op 4 november gaat 'Het Leespunt' in de Menterne van start. “Sinds het besluit de bibliotheek in Muntendam op te heffen is er vanuit de inwoners steeds de roep geweest om een boekenuitleenpunt te behouden. De Dorpsraad Muntendam heeft zich door middel van een handtekeningenactie ingezet om dit te bewerkstelligen en het is gelukt: Muntendam behoudt een bibliotheekfunctie, 'Het Leespunt', vertelt Hanita Beumkes die als coördinator MAC projecten de vrijwilligers meehelpt om 'Het Leespunt' op te zetten. “De bibliotheekfunctie in Muntendam wordt ingevuld door een wissel-bibliotheek die één keer in de drie maanden gewisseld wordt.”
Er zijn 10 vrijwilligers die gaan helpen bij de bibliotheekfunctie in de Menterne. Zij hebben de naam ‘Het Leespunt’ bedacht. Vanaf november zal ‘Het Leespunt’ 4 dagdelen per week open gaan, nagenoeg op dezelfde tijdstippen als voorheen. Er zullen 3 functies mogelijk zijn, als eerste: een boekenuitleen zónder lidmaatschap, wat het lezen voor nóg meer mensen bereikbaar maakt. Als tweede: assistentie bij het reserveren van boeken via de site van de Bibliotheek (lidmaatschap van algemene bibliotheek nodig). En als derde: de ge- bruikmaking van de ‘Boek aan huisservice’ van de algemene Bibliotheek (ook lidmaatschap nodig).
“Het eerste half jaar van ‘Het Leespunt’ geldt als pilot periode en daarna zullen we evalueren wat er eventueel anders moet.” zegt wethouder Jan Batelaan. “We vinden lezen voor iedereen belangrijk en op deze manier kunnen we hier in Muntendam het lezen van een boek voor iedereen bereikbaar houden.” De vrijwilligers van 'Het Leespunt' doen tevens een oproep aan mensen om boeken die zij nog hebben en er goed uit- zien, te doneren aan het Leespunt: “Zo krijgen we een nog uitgebreidere collectie, voor elk wat wils. Inleveren kan vanaf 29 oktober in de Menterne.
We willen ze ook ophalen, dan even bellen met het MAC tel. 0598-610042.”

Reactie toevoegen