Echtpaar Feiken 55 jaar getrouwd

Een huwelijk van Smaragd, dat vierden de heer en mevrouw Feiken uit Muntendam afgelopen vrijdag 17 oktober. Zij hebben elkaar als tieners al ontmoet. Mevrouw woonde in Veendam en de heer Feiken is een geboren en getogen Muntendammer. Zoals vroeger veel gebeurde flaneerde mejuffrouw Sterenborg met een paar vriendinnen over de Kerkstraat in Veendam.
Jongeheer Feiken en zijn vrienden trakteerden hen op een lekker ijsje. Zo is het gekomen. Vele Muntendammers zullen het echtpaar nog wel kennen. Zij heb-ben nl. 30 jaar lang een groentezaak gehad in Muntendam. Het begon allemaal met de heer Feiken die op zijn fiets (soms wel verder dan Appingedam) allerlei waar aan de man bracht. U kunt daarbij denken aan naaigerei, mot-tenballen, maar ook wortelen.
Later ging hij met de bakfiets rond en op den duur werd dat een auto. Hiermee heeft hij ook jarenlang groente huis aan huis gebracht in Noord- en Zuidbroek. Het echtpaar woonde destijds in een huis op de plek waar nu Supercoop is gevestigd. Mevrouw Fei-
ken zette ooit wat groenten bij de deur om te kijken of dit werd verkocht. Dit liep zo goed dat een verbouwing volgde en zij permanent voor een comple-te groentewinkel ging zorgen.
Dit terwijl de heer Feiken nog jarenlang langs de deuren zou gaan. Een druk leven dus. Maar ondanks 6 dagen in de week werken wist de heer Feiken ook nog heel wat tijd vrij te maken voor v.v. Muntendam. Hij was nl. 17 jaar lang leider van het eerste elftal. Vele kampioenschappen zijn onder zijn leiding behaald en zelfs een keer de Dagblad van het Noorden bokaal. Mevrouw Feiken waste el-ke week trouw de shirts van de spelers uit. 
Zij hebben samen een zoon en een dochter opgevoed en zijn opa en oma van twee kleinzoons.
Samen met familie en vrienden hebben zij deze mooie dag gevierd in de Menterne. Natuurlijk is de burgemeester langsgekomen met een mooi boeket bloemen om het echtpaar namens het gemeentebestuur te feliciteren.

Reactie toevoegen