Activiteiten Oktobermaand

Kindermaand ook voor kinderen met een beperking. Oktobermaand Kindermaand is de leukste maand van het jaar met veel interessante en boeiende activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Voor het eerst kunnen dove en slechthorende kinderen in de provincie Groningen volop meedoen aan Oktobermaand Kindermaand. Dit jaar zijn er namelijk speciaal voor hen activiteiten waar een doventolk bij aanwezig is. Ook voor kinderen met een lichamelijke 
en/of verstandelijke beperking is er van alles te doen.
Onderstaande activiteiten zijn voor alle kinderen en er is ook een doventolk aanwezig:
Groningen; Groninger Museum                                                                     
Workshop Maak je eigen familieservies zondag 19 oktober van 14:00 tot 16:00 uur
Geïnspireerd op het familiewapen met de eekhoorn dat op het servies van de familie Sichterman te zien is, ontwerpen de kinderen een eigen familiewapen waar-mee zij een echt bord gaan versieren.
 
Groningen; Noordelijk Scheepvaartmuseum                                         
Knutselworkshop
 
zaterdag 25 oktober van 13:00 tot 16:00 uur. Tijdens Oktobermaand Kindermaand is de tentoonstelling ‘Het Groningen van Cornelis Jetses’ te zien. De activiteiten in het museum sluiten aan bij deze tentoonstelling over de tekenaar van de schoolplaten (waar heel vaak Groningen op de achtergrond te zien is!) en het leesplankje (Aap, noot, mies, wie kent ze niet?!). Op 25 oktober zal er een leuke knutselworkshop worden aangeboden, waarbij de kinderen op een actieve en creatieve manier aan de slag kunnen met het onderwerp van de tentoonstelling.
 
Speciaal voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking:
Sappemeer; Muziekschool De Notenboom 
Muziek met kleur
 
zaterdag 18 en 25 oktober van 13:00 tot 16:00 uur
De workshop is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.
Tijdens de workshop maken de kinderen kennis met verschillende muziekinstrumenten. Ze leren muziek spelen met de zogenaamde ‘kleur methode’ waarbij ze noten leren lezen aan de hand van kleur. 
De kinderen vormen een bandje en studeren onder begeleiding een nummer in. Aan het einde van de workshop word het lied uitgevoerd en zijn ouders van harte uitgenodigd om te komen kijken.
 
Groningen; Dans- en Muziekstudio Tineke Rouw-Oosterhuis          
Buikdansen op oriëntaalse popsongs 
zaterdag 25 oktober van 12:00 tot 16:00 uur en zondag 26 oktober van 13:00 tot 16:00 uur
Dansen met gekleurde heupsjaals in een mooi oosters ingerichte zaal met spiegels. De sjaals kunnen geleend worden en komen uit een koffer. Er is ranja in de pauze. Als je in een rolstoel zit kun je ook meedoen!
 
Wedde; Burcht Wedde                                                                               
Visworkshop 

zondag 19 oktober van 14:00 tot 17:00 uur
Proberen om de dikste vis uit de gracht te vissen! Met hulp van Ido Bakker moet dat zeker gaan lukken. Deze activiteit is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel.
 
Voor het volledige programma + reservering raadpleeg de website: www.kindermaand.nl.

Reactie toevoegen