Vernieuwde N33 geopend

Een feestelijke dag voor het Noorden. Bij het knooppunt Assen is maandag 29 september de verdubbelde N33 officieel geopend. De openingshandeling gebeurde door minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Ook gedeputeerde Mark Boumans van de provincie Groningen en gedeputeerde Henk Brink van de provincie Drenthe waren hierbij aanwezig.
Vorige week werden de laatste werkzaamheden aan de weg tussen Assen-Zuid en Zuidbroek door Rijkswaterstaat afgerond. Het werk aan de weg begon vorig jaar en was eerder klaar dan gepland. Rijkswaterstaat werkte, in samenwerking met de provincies Groningen en Drenthe en de omliggende gemeenten, aan de verdubbeling van de N33 tussen Assen en Zuidbroek. De weg is verdubbeld om de veiligheid en de doorstroming te verbeteren en de bereikbaarheid van de regio te vergroten.
Bij de opening is door wethouder Jan Velthuis een petitie aangeboden tegen de plannen voor een windmolenpark bij Meeden. “Hierin vragen we meer tijd en steun om het geplande windpark bij Meeden op te schuiven naar het noorden. En om gezamenlijk een plan voor een park te maken dat stuit op minder weerstand”, aldus wethouder Jan Velthuis. Daarvoor is maandagmorgen de petitie in het gemeentehuis van Menterwolde in Muntendam ondertekend door de actiegroepen Storm Meeden (Jan Hendriks en Bob van den Heuvel), Tegenwind N33 (Lies Zondag) en de gemeente Menterwolde (wethouder Jan Velthuis). De partijen verzetten zich op deze manier tegen het plan voor een windpark ten noorden van Meeden.
“Ik snap de gevoelens van de actiegroepen”, vertelt Velthuis. Wij (gemeente Menterwolde) hanteren dezelfde uitgangspunten als de beide actiegroepen. We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek. Storm Meeden had acties aangekondigd bij de opening van de N33. Ik heb gezegd dat het hun goed recht is, maar volgens mij moet je een andere wijze zoeken. Afgelopen vrijdag hebben we alles in het werk gesteld en op elkaar afgestemd. Maar wel met de garantie dat ik tijdens de feestelijke opening een petitie aan kon bieden aan de minister.” 
 

Reactie toevoegen