IK en mijn familie

Woensdag 24 september zijn de grootouders van de kinderen bij ons op bezoek geweest. De afgelopen weken hebben we, met Puk, gewerkt aan het thema: Ik en mijn familie. 
De kinderen hadden foto’s meegenomen met daarop familieleden, maar ook hun huisdieren. De betekenis van de woorden binnen een familie (opa/oma, broer/zus, enz) zijn een stuk duidelijker geworden. Bijvoorbeeld als ze zelf geen broer/zus hebben, heeft het woord voor deze kinderen nog geen betekenis. Aan de hand van de foto’s en erover praten wordt dit duidelijk. We hebben gesproken over wie er bij hun in huis wonen of ze huisdieren hebben en of ze wel eens gaan logeren bij opa/oma. Op dinsdag hebben we samen koekjes gebakken, zandkoekjes, versierd natuurlijk en Jan Hagel. Bij de visite hoort wat lekkers en natuurlijk moest er ook even worden geproefd. Op de ochtend zelf kwamen de opa’s en oma’s. “Wat leuk dat jullie dit doen. Nu kunnen we zelf ook eens kijken hoe het eruit ziet en waar ze over vertellen”. Ze mochten alles bekijken en genoten van de koffie met koekjes en cake, die één van de oma’s met haar kleindochtertje had gebakken. Hebben ze zelf de koekjes gebakken? Ja hoor, het deeg kneden en later de vormpjes uitdrukken. Tegen elf uur was iedereen weer naar huis. Ze vonden het geweldig en de speelruimte knus en gezellig. Een mooier compliment kun je niet krijgen. Woensdagmiddag hebben we de kinderen geschminkt als huisdier, ter afsluiting van het thema.
Deze week gaan we met een aantal bso kinderen fruit plukken en erover leren bij de fam. Bosschaart uit Noordbroek en we gaan bezig met het thema voor de nationale boekenweek: Feestbeesten. Puk is vlak voor de herfstvakantie JARIG en dit wordt natuurlijk gevierd!

Reactie toevoegen