Wiert Geertsema fietst voor Leontienhuis

Afgelopen woensdag 17 september stapten bakkers die deelnamen aan de Stichting Ambachtelijke Bakkerij met elkaar op de fiets voor een toertocht van 75 kilometer in het achterland van Vianen. Bakker Wiert Geertsema uit Muntendam deed hier ook aan mee.
Het is een sportief initiatief van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, waarmee de deelnemende (banket)bakkers hun balans tussen eten en bewegen in de praktijk brengen. Bovendien brengen de deelnemers en de Stichting met deze activiteit hun betrokkenheid tot uiting bij het nieuwste initiatief van Leontien van Moorsel: het ‘Leontienhuis’, dat naar verwachting begin 2015 zijn deuren opent.
 
Leontienhuis
Het doel van dit huis is de kwaliteit van leven van mensen met een eetstoornis te verbeteren en hen te motiveren tot herstel en deelname aan de samenleving. Samen met ervaringsdeskundigen worden zij in het Leontienhuis begeleid, gemotiveerd en gecoacht. Uit eigen ervaring weet Leontien, die zelf anorexia heeft gehad, hoe belangrijk het is een goede balans in de dagelijkse voeding te hebben. Brood en banket maken voor haar inmiddels al weer lange tijd deel uit van haar voedingspatroon. Voordat de toertocht van start ging, werd door de aanwezige bakkers aan Leontien van Moorsel een cheque aangeboden ter waarde van € 10.000,= voor het Leontienhuis.
De Stichting Ambachtelijke Bakkerij is een initiatief vanuit de bakkerijbranche om het eerlijke verhaal en de kennis over ambachtelijk brood en banket onder de aandacht te brengen bij de consument. Hiervoor wordt samengewerkt met de Nederlandse ambachtelijke bakkers, die vrijwel allemaal zijn aangesloten bij de Stichting. Sinds mei van dit jaar is Leontien van Moorsel ambassadeur van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij.
 

Reactie toevoegen