Gratis zwemles basisschoolkinderen

De gemeente Menterwolde biedt alle basisschoolkinderen in de groepen 2 t/m 8 uit de gemeente Menterwolde, vanaf 1 september 2014, gratis zwemlessen aan. Dit geldt voor het behalen van het A en B diploma. Deze lessen vinden plaats in het D.G. van den Noortbad in Muntendam.
Bij voldoende deelname (9 kinderen per groep) kunnen de lessen ook worden gegeven in het Van der Valkbad in Zuidbroek en in De Kolck in Meeden. In de afgelopen jaren bleken steeds minder kinderen zwemlessen te volgen met als gevolg dat er landelijk een grote stijging in het aantal verdrinkingen was waar te nemen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut bleek zelfs dat in 2013 tot 3 keer zoveel mensen door verdrinking het leven lieten dan het jaar daarvoor.
Dit gegeven, en het gegeven dat er in Menterwolde verschillend beleid was voor kinderen uit verschillende dorpen, hebben Patricia Boerma (PvdA) en Chris Ubels (VVD) ertoe bewogen een motie in te dienen. Deze motie had ten doel om alle kinderen, ook van ouders die dit niet kunnen betalen, de mogelijkheid te bieden zwemlessen te volgen met als doel het behalen van diploma A en B. Deze motie is raadsbreed aangenomen.

Reactie toevoegen