Zomerconcert blokfluit en orgel Zuidbroek

Op zondagmiddag 10 augustus zal organist Roelof van luit om drie uur een concert verzorgen in de Petruskerk van Zuidbroek, ditmaal samen met blokfluitiste Evelien Wolting. Beide musici zijn liefhebber van het spelen in kleine ensembles, en als duo inmiddels een vaak geziene combinatie in concertreeksen. Ze zullen in Zuidbroek een luchtig programma spelen.
Evelien Wolting begon op 7-jarige leeftijd met blokfluit. Ze heeft les gehad van diverse docenten in en rond Zwolle. Op haar 15e is ze naast blokfluit ook pianolessen gaan nemen.
In 2003 begon ze aan de PABO in Ede waar ze in 2006 afstudeerde. In deze periode is ze gaan spelen in blokfluit ensemble FEW in Wezep, waar ze veel ensemble-ervaring heeft opgedaan. Met dit ensemble heeft ze cd’s opgenomen en diverse concerten gegeven in binnen- en buitenland.
In 2010 is Evelien blokfluit gaan studeren aan het conservatorium van Zwolle bij Marjolijn van Roon en in 2012 zette ze haar studie voort aan het conservatorium van Tilburg bij Sascha Mommertz. Naast blokfluit krijgt ze hier ook les in het spelen van Csakan, een pas herontdekte “wandelstokblokfluit”.
Gedurende het schooljaar 2012/2013 volgde ze ensemblelessen op renaissance-instrumenten aan het conservatorium van Amsterdam, gegeven door leden van “the Royal Wind Music”.
Evelien wordt regelmatig gevraagd voor medewerking in barokorkesten. Verder speelt ze in diverse ensembles en treedt ze regelmatig op.
Roelof van Luit studeerde orgel bij Jan Jongepier en klavecimbel bij Henk Dekker aan het (voormalig) Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden. Na zijn studie volgde hij verschillende masterclasses. Onder andere aan de Süddeutsche Orgelakademie in Ochsenhausen volgde hij in 1997 lessen bij Harald Vogel en Wolfgang Zerer en in 1999 lessen bij Robert Hill en Michael Radulescu rond de beroemde barokorgels van o.a. Weingarten, Weißenau en Ottobeuren, plaatsen waar hij nog regelmatig en graag terugkomt.
Van 2001 - 2005 deed hij een studie Duits. In 2013 verhuisde hij van Zuidhorn - waar hij bijna 25 jaar het van Vulpen-orgel in ‘de Rank’ bespeelde - naar Wijckel in het mooie Gaasterland en is sindsdien vaste bespeler van het historische orgel in de Grutte Tsjerke in Sloten.
Dit bijzondere concert mag u niet missen.

Reactie toevoegen