Voor de rechter in de Petruskerk

De kerken in Zuidbroek, Noordbroek en Nieuw Scheemda hebben samen de afgelopen jaren gewerkt aan het project ‘verplaatste kerken’. Vorig jaar zijn de objecten in gebruik genomen. 
In de Petruskerk van Zuidbroek staan een groot info-boek over de kerk en haar omgeving en een 4-luik over de geschiedenis van Zuidbroek en de restauratie van het Schnitger-Freytag orgel.
 
 
Belangrijk in die geschiedenis was de macht en rechtspraak die vele eeuwen in Zuidbroek zetelde. Het gevangenenbankje en de torencellen getuigen daar nog van. Meer wetenswaardigheden kunt u zaterdagmiddag in de Petruskerk horen en lezen!
Omdat  bovengenoemde projectgroep de komen-de maanden deze bijzonderheden meer voor het voetlicht wil brengen zullen er ’s middags op 5 juli vanaf 13.00 uur in de Petruskerk van Zuidbroek meerdere voorwerpen en informatie te bewonderen zijn die te maken hebben met de rechtspraak en alles wat daar mee te maken heeft of had. Ook zult u een blik kunnen werpen in de torencellen, waar o.a. nog gevangenenkunst te bewonderen is. Of er op die 5e juli ook nog iemand voor de rechter moet verschijnen is nog even afwachten maar dit kunt u alleen weten als u op die middag aanwezig bent.
 
Er worden velen van u verwacht, er is echter beperkt plaats voor ongeveer 200 personen…, wie het eerst komt, het eerst… 

Reactie toevoegen