Reünie de Hilgestede Zuidbroek

Afgelopen zondagmiddag 22 juni was het eindelijk zover, de Reünie van de voormalige Ulo, Mulo, Mavo de Hilgestede te Zuidbroek. 350-400 Oud-leerlingen en oud-leraren, waren deze middag aanwezig in de feesttent van de V.V.V. op het ijsbaanterrein in Zuidbroek. 
 
 
De school, opgericht in 1881 en gesloten in 1994 was destijds gevestigd aan de Heiligelaan. Iets meer dan  1 jaar, nadat de eerste vergadering van de reünie-com-missie plaatsvond, werd de middag geopend door burgemeester van Zuijlen en oud-directeur dhr. Walburg.
Daarna begon een feest van herkenning, vele oud klasgenoten begroeten en herinneringen ophalen aan een, voor de één lang, en voor de ander iets minder lang, vervlogen schooltijd. 
Oude foto’s, agenda’s, kleding en krantenartikelen waren te bewon-deren op de tentoonstelling.
Samen met oud klasgenoten op de foto bij de reünie-fotograaf. 
Een gezellige geslaagde middag die om 17.00 uur werd afgesloten. Aansluitend werd er nog tussen 17.00 en 19.00 uur een diner geserveerd voor bezoekers die zich hiervoor hadden aangemeld. 
‘s Avonds was er het afsluitende, openbare feest van de V.V.V. Zuidbroek met de band Beethoven Rocks, een gelegenheid om nog meer oud-dorpsgenoten te ontmoeten.
 
Een geslaagd feest der herkenning. Mede dankzij de V.V.V. Zuidbroek en de vele gasten een geslaagde, gezellige dag.
 

Ingezonden:
 
Hilgesteders 20 jaar na sluiting weer bijeen …
 
Zeer geslaagde reünie voormalige mavo Zuidbroek. Zondagmiddag was het een drukte van belang in de grote feesttent te Zuidbroek. Tussen de activiteiten van de feestweek door werd er een grote reünie gehouden door oud-leerlingen van de Openbare Mavo ‘De Hilgestede’, een mavoschool, die tot de sluiting en de daarop volgende afbraak in 1994 aan de Heiligelaan stond.
Zo’n 400 aanwezigen konden volop genieten van het weerzien na zoveel jaren. Ook enige oud-docenten en andere medewerkers waren aanwezig. 
Wim A.H. Rozema was van 1989 tot de sluiting in 1994 als docent Geschiedenis en Staatsinrichting verbonden aan de Hilgestede.
Rozema over de reünie: “Wat een prachtig initiatief! Wat een geweldige bijeenkomst! Ik heb genoten! Genoten van het weerzien, maar bovenal genoten van het feit, dat uit de pubers van toen zulke prachtige mensen zijn gegroeid. De reüniecommissie verdient een groot compliment: ik heb alleen maar blije en te- vreden mensen gezien. Nogmaals: Fantastisch!”.  
 

Reactie toevoegen