Orgelconcert Zuidbroek

“Bach als Inspiratiebron” Op zaterdag 14 juni zal ’s avonds op het befaamde Schnitger/Freytag-orgel van de Petruskerk in Zuidbroek het eerste concert van dit concertseizoen worden gegeven door organist/componist Piet Groenendijk. Het thema is: “Bach als Inspiratiebron”.
Groenendijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keyzer, waar hij in 1975 het eindexamen behaalde. De Prijs van Uitnemendheid behaalde hij in 1978.
Hij studeerde ook muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium.
Vanaf 1976 tot 2011 werkte hij als docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens maakt hij deel uit van de examencommissie orgel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Als cantor-organist was hij actief van 1971 tot 1992. Tot 1992 speelde hij als organist en clavecinist, ook als basso continuo speler bij diverse koren en en- sembles in binnen- en buitenland.
Daarna is hij zich meer gaan concentreren op compositie. Sedert begin 2006 heeft hij het orgelspelen toch weer opgepakt en bespeelde/beheerde hij het Vollebregt-orgel (1854) van de Sint-Genovevakerk te Breugel. Sedert eind 2012 woont hij in Zuidbroek.
Als componist is Piet Groenendijk autodidact. Een Cd met enkele van zijn composities is gemaakt in 2002/2004, ge- speeld door Jos van der Kooy, (Bavo-Haarlem) Gottfried Sembdner en Christoph Mehner (Grote Kerk-Deventer).

Tijdens dit concert speelt Groenendijk werken van Johann Sebastian Bach en van componisten die Bach als inspiratiebron za-gen, zoals Johann L. Krebs, Johann Chr. Kittel en Johann Chr. Oley.

Reactie toevoegen