Open dag Noordbroek

Op Hemelvaartsdag 29 mei a.s., wordt voor de 28e keer, de Culturele Open Dag in Noordbroek georganiseerd van 11.00-17.00 uur. De opening vindt dit jaar plaats bij Zonnehuis Gockingaheem om 10.30 uur. Zonnehuis Gockingaheem is een zorgcentrum met een gemoedelijke sfeer en veel saamhorigheid.

De ‘Huiskamer van Noordbroek’ is een ontmoetingsplaats voor alle inwoners van Noordbroek. Dit jaar zijn er 19 deelnemers die hun huis of bedrijf openstellen voor bezichtiging, activiteiten of om kennis te maken met hobby’s. Er is weer een grote diversiteit aan bezienswaardigheden: cultuur, kunst en agrarisch. Laat u verrassen door het kleinste winkeltje van Noordbroek, waar huisvlijt uit het dorp samenkomt. Voldoende om hier een dagje uit van te maken.

Een lijnbus, uit de jaren 80, tractor en taxi rijden u rond om bij diverse bezienswaardigheden te komen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen om uw auto kwijt te kunnen en eventueel met de fiets verder te gaan, bij de invalswegen ontvangt u hierover informatie.

Ook dit jaar is er weer een nieuwe deelnemer: Bie Neeltje. “De vlag hangt uit Bie Neeltje. Het winkeltje staat vol met hippe, handgemaakte hebbedingetjes en seizoensproducten”, vertelt Nettie Koning, eigenaresse van de winkel.
Alles is ‘thoesmoakt’ door verschillende dames uit Noordbroek en omgeving. U vindt er o.a. sieraden, viltcreaties, unieke ansichtkaarten van Noordbroek, sokken, mohair, kaarsen, hippe haak- en breiwerkjes, tassen, en jams. Op de Open dag zijn er ook 2 inloop-workshops: wol vilten en haken leren. Met mooi weer gaan de tuindeuren open en wordt het creatief in de zonnige tuin, waar kleurrijke dames hun eigen kunstzinnigheden tentoonstellen.

Kom donderdag 29 mei langs in Noordbroek. Alle deelnemers heten u van harte welkom!

Reactie toevoegen