1916 hoort erop!

In het centrum van Zuidbroek is nog een fraai oud bruggetje te vinden naast de jachthaven. Het biedt een schilderachtig kijkje over het water naar een herenhuis gelegen aan het Winschoterdiep.
 
 
Terecht is het een tijdje terug weer mooi gerestaureerd. Verdwenen is echter het jaartal, dat er hoog bovenop stond, 1916! 
Uit cultuur historisch oogpunt gezien hoort het er gewoon weer op te staan. Een ieder die het passeert kan meteen zien, dat het antiek; namelijk zeker 100 jaar oud is. Bovendien kan het verhinderen dat andere instanties het zullen doen opruimen. Immers, hoe ouder het intussen geworden is, des te minder snel zal men het ooit weghalen! Teveel van dit soort oude bruggetjes zijn helaas al overal verdwenen en het is nu al een zeldzaam verschijnsel in grote delen van onze provincie geworden. Rond Wildervank e.o. is er gelukkig nog wat behouden gebleven. Ik ben benieuwd wie dit Zuidbroekster exemplaar gemaakt heeft. Is er iemand die er meer vanaf weet? Graag dan een reactie. (tussenklappen@druk kerijdebruin.nl)
 
Reinder Hovinga

Reactie toevoegen