15 jaar Noordelijke Kwekerijendagen

40 topkwekers en tuinkunstenaars te gast bij Tuingoed Foltz. De Noordelijke Kwekerijendagen, de grootste gespecialiseerde plantenfair van Noord-Nederland, worden dit jaar ‘koninklijk’; de eerste dag valt samen met Koningsdag èn het evenement viert z’n 15e verjaardag.
 
 
Op 26 en 27 april is Tuingoed Foltz in Meeden even hét centrum van tuinminnend Nederland. Het wordt een enorm tuinfeest van Nederlandse en Duitse specialiteitenkwekers en plantenliefhebbers; een prima gelegenheid om tuinideeën op te doen en ‘die lang gezochte plant’ eindelijk te vinden. Om steeds weer terug te komen of voor het eerst te ontdekken. Met ‘looplezingen’, exposities, muziek en demonstraties. 
De Noordelijke Kwekerijendagen onderscheiden zich van andere fairs als een echt ‘planten-evenement’, waarbij het allemaal draait om andere, nieuwe en onbekende planten. Ieder jaar presenteren de deelnemende kwekers persoonlijke favorieten en nieuwe variëteiten van eigen kweek. Van Clematissen tot Hosta’s, van bijzondere fruitbomen tot bamboes, van klimrozen tot Salvia’s, van kruiden tot eenjarigen. Daarnaast kunnen bezoekers hun hart ophalen aan tuinboeken, tuinbanken, tuinbeelden en ambachtelijk tuingereedschap, kortom vrijwel alles waar je het woord ‘tuin’ voor kunt zetten. Net als bij het plantenaanbod zijn de exposanten uitgezocht op originaliteit en kwaliteit. Kwekers, tuinschrijvers, ontwerpers en tuinkunstenaars houden tijdens de dagen zoge- naamde ‘Looplezingen’, waar-bij zij belangstellenden al wandelend door de tuinen van Foltz inwijden in de eigen specialiteit. Het hele weekend trekken muzikanten over het tuingoed. Op het terras is een ciderproeverij ingericht en worden Engelse teas & scones en andere lekkernijen geserveerd.

Reactie toevoegen