De Pinquin bij de Pietercup

Afgelopen zaterdag vond tussen de series en de finales van de Swim Cup (NK voor senioren) de Pietercup plaats. Bij deze wedstrijd die vernoemd is naar drievoudig olympisch kampioen Pieter van den Hoogenband komt de top van Nederland van de zwemmers onder de 12 jaar bij elkaar. Maar liefst 5 zwemsters van De Pinquin mochten aan dit toernooi mee doen.

Voor de zusjes Snip vond de Pietercup plaats in het 25m bad van het PVDH-zwemstadion. (Het bad waar ook het Sterrenspringen van SBS6 plaats vindt). Ja, beide kwamen ze aan de start op de 50m vlinder. Arwen zwom hier voor het eerst binnen de minuut: 58.83, een mooie pr en een 37e plaats. Arwen kwam daarnaast nog in actie op de 100m schoolslag. Op deze afstand wist ze zich ook mooi te verbeteren naar een tijd van 1.50.54 en werd ze 19e. Dit biedt mooie vooruitzichten voor de nationale Speedo-dag, het nationaal kampioenschap voor zwemmers onder de 12 jaar. Haar tweelingzus Silke zwom nog de 100m wisselslag. Een persoonlijk record zat er helaas net niet in, maar een 29e plek is natuurlijk keurig op een wedstrijd waaraan de nationale top mee doet.
Voor Marielle Dolfijn, Ellen Altena en Willianne Vos vond de wedstrijd in het 50m bad plaats. Marielle Dolfijn miste een paar weken terug op een paar honderste na de limiet voor de Nationale Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) op de 200m wissel. Gisteren in het Pieter van den Hoogenband stadion lukte het wel en finishte ze in een keurige tijd van 2.58.68. Hiermee werd ze 14e! Een mooi vooruitzicht voor het NJJK in juni. De limietenteller staat nu op drie voor Marielle. Daarnaast zwom ze nog de 100m rug. Ze zwom ongeveer even hard als haar persoonlijke record: 1.19.67. Met deze tijd werd ze vijfde, zou ze zich in juni misschien kunnen mengen om de strijd van de Nederlandse titel?
Ellen Altena stond ingeschreven op de 100m schoolslag en de 100m vlinderslag. Op de schoolslag zwom ze een keurige tijd van 1.46.13 en werd hiermee 50ste. Op de vlinderslag wist ze zelfs haar kortebaan tijd te verbeteren en zwom ze 1.45.70. Hiermee werd ze 29e. Om mee te mogen doen met de Nationale Speedo-finale zal ze toch zeker bij de top 25 moeten horen. Naast Ellen zwom ook Willianne Vos de 100m schoolslag. Zij zwom een tijd van 1.41.35. Hiermee werd ze 35e. Daarnaast zwom Willianne nog de 100m vrije slag. Hier zwom ze een hele goeie tijd van 1.17.65 en daarmee werd ze 48e. Dit was voor deze dames een mooie eerste meting met de rest van Nederland.