NLdoet in Noord- en Zuidbroek

Zoals iedereen intussen weet waren 21 en 22 maart de landelijke NLdoet dagen. Zaterdag 22 maart jl. was één groot succes in Noord- en Zuidbroek! Niet alleen het prachtige weer speelde een grote rol maar ook het grote aantal vrijwilligers dit jaar. 
 
 
Maar liefst 16 vrijwilligers boden zich aan om mee te helpen bij zorgboerderij De Lijwiekstee. De jeu de boulesbaan werd aangelegd, zoals de klus was aangemeld bij NLdoet.
Maar tevens was er nog veel enthousiasme van iedereen om ook de terrassen gereed te maken bij wonen met dementie en het zorghotel. Het onkruid werd verwijderd, tuinmeu-bels gereinigd en vele bloe-men en planten werden geplant in de tuintjes van de bewoners en cliënten. Het is nu één grote bloemenzee. Binnenkort wordt de jeu de boulesbaan officieel geopend en kan de competitie beginnen.
 
 
De Zonnebloem afd. Noord- en Zuidbroek had bedacht om van de NLdoet dagen ‘verwendagen’ voor de ouderen te maken. Vrijdagmiddag werden er in dorpshuis De Broeckhof in Zuidbroek  handen gemasseerd, nagels gelakt, voeten verzorgd en kregen gezichten een heerlijke relax behandeling. Zaterdag gebeurde dit in Gockingaheem in Noordbroek. Daar werden de kapsalon en de hal omgetoverd tot een ware schoonheidssalon. Ongeveer 40 gasten zijn deze dagen door 12 vrijwilligers lekker verwend. Ondanks dat deze klus geen financiële bijdrage kreeg van het Oranje- fonds, omdat men vond dat deze niet in de doelstelling past, heeft de Zonnebloem toch gemeend om dit aan te bieden. Enkele sponsoren hebben mate- rialen beschikbaar gesteld: hand- en voetencrème, make-up, lipsticks enz. Vrijwilligers stelden hun eigen voetenbakken, nagellak in vele kleuren en vooral hun kostbare vrije tijd beschikbaar. De overige kosten zijn door de Zonnebloem betaald. Beide dagen hebben de mensen genoten. Ze gingen met gekleurde nagels, heerlijk ontspannen voeten, weggemasseerde rimpels en met een stralende glimlach weer naar huis. De vrijwilligers werden bedankt met een mooi gekalligrafeerde oorkonde. Het was een feestje voor de gasten èn voor de vrijwilligers.

Reactie toevoegen