Judo Ryu Muntendam op 2 fronten actief

Zowel In Beilen als op het vliegveld toernooi in Eelde stonden afgelopen zaterdag 22 maart judoka’s van JRM hun mannetje.
 
 
In Beilen werd het eerste blok goed ingeluid. Rik Fissering wist al zijn partijen met vol punt te winnen. Dit resulteerde in een mooie 1e prijs! Ook in het 2e blok werd er weer een eerste plaats behaald. Milan de Klein was weer op dreef en wist de ene naar de andere partij te winnen. Ook hij ging met ‘goud’ naar huis. In het 3e blok was het de beurt aan Twan Duimering en Luna Arends. Twan verloor de eerste partij, maar kwam sterk terug door de 2 daarop volgende partijen te winnen. Helaas ging de laatste partij ook verloren en was een 3e plek het hoogst haalbare op één van zijn eerste grote toernooien. Luna wist de eerste 2 partijen winnen, verloor door een fout van de scheidsrechter de derde partij. In de finales werd de eerste partij gewonnen. De laatste partij kwam ze nog op voorsprong, maar deze  werd in de laatste 10 seconden weggegeven.
Ook een 3e plaats voor Luna. In het laatste blok was het de beurt aan Isa Heideveld. Isa begon goed. Ze wist de eerste 3 partijen met vol punt te winnen.  Helaas verloor ze de laatste partij. De prijswinnaars van haar poule stonden gelijk doordat ze allemaal een partij hadden verloren. Hierdoor wist Isa een eerste prijs te winnen doordat ze het meeste aantal punten vergaard had! Met 3 eerste en 2 derde prijzen met 5 judoka’s een super score.
Vliegveld toernooi Eelde
9 Toppers in de dop zouden hun kunnen tonen aan meegereisde ouders, oma’s en opa’s. In Blok 1 mocht Jaedyn Middel het spits afbijten en zij was goed op dreef; verloor wat en won zo nu en dan ook nog een partij. Na afloop ging ze met de 3e prijs richting huis. In Blok 2 waren Sem de Vries en Cailean Middel aan de beurt om te schitteren. Sem die debuteerde wist ook nog partijen naar zijn hand te zetten. Hij deed wat hij moest doen; winnen. Een mooie 3e plek is wat hij verdiende die dag. Cailean had het moeilijk, deze lichtgewicht vond het erg spannend en deed zo zijn best om het goed te doen, eindigde als 4e!
Blok 3 werd een heel ander verhaal; Merlijn Wijnen, Daniel Spruijt en Liam Bronsema waren er klaar voor om te schitteren. Merlijn die had het erg moeilijk in zijn poule maar stond zijn mannetje en werd 4e.
Daniel die ook voor het eerst op de wedstrijdmat stond moest duidelijk nog wennen aan het idee, en deed wat hij kon. Hij ging ook met een mooie 4e plaats naar huis. Liam die deed wat hij moest doen en ging als een speer vol met vechtlust en goede technieken werd hij uiteindelijk 1e prima gedaan!
Blok 4 werd het blok van Mika Stoop. Mika ging vol passie en behaalde hiermee een welverdiende 1e prijs!
In het laatste 5e Blok mochten Daniel Hulzebos en Eric Feikens la-ten zien uit wat voor hout ze zijn gesneden. Daniel was veruit de kleinste in zijn poule maar hij stond zijn mannetje. Klasse gejudoot naar een 4e prijs. Eric daarentegen was goed op dreef verloor 1 partij en wist vervolgens de rest van de partijen naar zijn hand te zetten. Na afloop ging hij  tevreden met een mooie 2e plaats richting huis.

Reactie toevoegen