“Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”

“We hebben ons werk altijd graag gedaan”, vertellen Eddy en Feika Fekken. Afgelopen 1 januari is Cafetaria-lunch-room Fekken in andere handen overgegaan. Edwin Visser, eigenaar van Cafetaria Muntendam nam het stokje over.
 
 
“Het is alweer 54 jaar geleden dat mijn vader het bedrijf in Muntendam begon”, vertelt Eddy. “Ik weet nog, dat hij ook een snoeploket had. ’s Morgens geopend vanaf 8 uur tot 8.30 uur, speciaal voor de schoolgaande jeugd. De cafetaria ging om 11 uur open tot 12 uur ‘s avonds en dat 6 dagen in de week. Dinsdags waren we gesloten. Ik was toen 15 jaar en hielp alle dagen mee in de zaak.” Eddy en Feika vertellen dat ze door het werk in de horeca, weinig tijd voor sociale contacten hadden. “Alles gebeurt in de avonduren en de weekenden en dan waren wij aan het werk. En we deden alles zelf, de productie, inkoop, verkoop en boekhouding.” Maar ze kijken beide met veel plezier terug op al die jaren. “Het was een prachtige tijd. Een afwisselende baan en de contacten met de mensen vonden we geweldig. Vriendelijkheid tegenover de klant is erg belangrijk. Het was gezellig en we stonden overal voor open.” Het is nu wel even wennen voor de Fekken’s. Eddy vertelt dat hij, als hij nu door Muntendam wandelt, zich net een toerist voelt.
 
 
“Toen ik nog aan het werk was riep iedereen ‘Kun je dat zo maar wachten?’ en nu ‘Geniet ervan!’ En dat geeft me toch zo’n fijn gevoel. Dat iedereen zo met je begaan is.” Eddy en Feika hebben veel hobby's; ze wandelen en fietsen samen en Feika is graag aan het handwerken. Eddy heeft het tekenen met oost-indische inkt weer opgepakt. Verhalen vertellen over het leven via pentekeningen. 
“Op een gegeven moment komt overal een eind aan. We hebben 54 jaar dit werk met veel plezier gedaan en nu deed de gelegenheid zich voor dat we het in andere handen over konden dragen. We hebben er geen spijt van. De inzet van Edwin Visser hebben we als heel positief ervaren. Het is heel fijn om van dichtbij te zien hoe hij alles aanpakt. En het is natuurlijk ook geweldig dat onze zoon Hergen in het team  is opgenomen. We wensen Edwin en het hele team heel veel succes!”, aldus Eddy en Feika. “We willen alle klanten bedanken voor de fijne jaren en het vertrouwen wat ze in ons hadden. We wensen iedereen het allerbeste toe. Je moet zelf wat van het leven maken. Ons motto is: Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg en je bent niets meer, maar ook niets minder dan een ander. Simpele waarheden, maar ze wérken in het leven dat al ingewikkeld genoeg is.” 

Reactie toevoegen