Nieuws van Buuractief

15 maart jl. hield Buurtactief in samenwerking met Gerwin Bessembinders, van het gelijknamige Hoveniersbedrijf Bessembinders, een cursus snoeien. We startten op de Hereweg 180. Gerwin vertelde de deelnemers wat er in deze tijd gesnoeid kan worden en hoe men dient te snoeien. Hij liet zien dat bv. vlinderstruiken en lavendelsoorten redelijk kort teruggesnoeid kunnen worden.
Van andere, vooral groenblijvende struiken, moet men zorgen dat de struik of plant lucht krijgt door de dode of wildgroeiende takken eruit te knippen. De planten en struiken die men in deze tuin zag hadden de meeste deelnemers ook. Zij kwamen daarom ook met allerlei vragen.
Na de koffie zijn we nog even een kijkje gaan nemen bij een ander adres. Ook daar zag men bekende planten die zij of hij ook in de tuin had staan. Helaas zijn we door de vele vragen en informatie niet aan het snoeien zelf toegekomen, maar de deelnemers vonden het wel fijn dat ze de planten herkenden en op deze manier meer inzicht kregen hoe te snoeien.

Reactie toevoegen