Op zoek naar technische vakmensen

De scholengroepen Opron, Fidarda, het V.C.O. en Winkler Prins zijn dringend op zoek naar vakmensen met kennis van metaal, elektro- en installatietechniek, bouw, metselen, timmeren en houtbewerking. Bent u in de VUT, met pensioen of heeft u tijd over en wilt u uw vakkennis overdragen aan de jeugd, dan is dit misschien iets voor u.
 
 
Alle groepen 7 en 8 van de basisscholen uit Veendam en de regio krijgen technieklessen op Winkler Prins Veendam . Voor dit project is op locatie Raadsgildenlaan 1 van Winkler Prins een speciaal technieklokaal ingericht. ‘Techforfun’ is een gezamenlijk initiatief van de basisscholen en Winkler Prins en wordt ondersteund door de gemeenten en be- drijven in de regio Veendam. Leerlingen maken al in een vroeg stadium op een leuke manier kennis met techniek.
 
Grote steun van vrijwilligers
Op dit moment  werken  zo’n dertig enthousiaste vrijwilligers mee. De deelnemende scholen hebben veel waardering voor de inzet van deze vrijwilligers. Ze komen stuk voor stuk met plezier naar school en werken graag met de kinderen. Ervaring leert echter dat er nog te weinig vrijwilligers zijn. Om de ruim 1.000 leerlingen, die vier keer per jaar technieklessen volgen, goed te kunnen begeleiden en de huidige vrijwilligers niet te zwaar te belasten, is het nodig dat het vrijwilligersteam wordt uitgebreid met een aantal vakmensen. 
 
Informatieavond op 25 maart 
Lijkt het u leuk om ook met uw vak bezig te zijn en uw vakmanschap over te dragen aan basisschool  leerlingen? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op dinsdag 25 maart. Ervaring met lesgeven is niet noodzakelijk. Alle vrijwilligers krijgen een introductiecursus. Bovendien worden de lessen begeleid door vijf vrijwillige vakmensen, samen met een techniekcoördinator. Ook de eigen leerkracht van de groepen 7 en 8 ondersteunt de lessen. U staat er als vrijwilliger dus niet alleen voor. 

Reactie toevoegen