Zwemspekstakel in Zuidbroek

Aankomende zaterdag organiseert zwemvereniging De Pinquin het grootste zwemtoernooi van Noord-Nederland in het van der Valk zwembad in Zuidbroek. Voor de 18e keer vindt hier de 1-uursestafette plaats. Bijna 850 deelnemers, verspreidt over 97 estafette teams, gaan de strijd met elkaar aan.
Bij de 1-uursestafette zwemt een team bestaande uit 6 tot 10 zwemmers een uur lang estafette. Elke keer wordt er 50 meter (2 baantjes) gezwommen. Het team dat aan het einde van het uur de meeste meters heeft gezwommen wint. Er zijn in
totaal 12 leeftijdscategorie-ën waarin de ploegen mee doen.
Deze 12 categorieën zijn verdeeld over 9 uren en tussen elk uur zit een kwartiertje pauze. Dit betekend dus dat de eerste zwemmers om 10.00 uur zullen beginnen en de laatste om 21.00 uur het water zullen verlaten. De echte topteams zullen afstanden van ver boven de 6 kilometer gaan afleggen.

Burgemeester van Zuijlen is gevraagd om het eerste startschot te geven, verder hebben nog andere politici aangegeven zeker een kijkje te zullen nemen bij dit grote evenement. Zwemvereniging TriVia uit Groningen komt met de meeste zwemmers naar Zuidbroek, zij hebben maar liefst 11 teams ingeschreven. Zwemvereniging De Pinquin komt zelf met 8 teams aan de start.
Naast de Nederlandse verenigingen komen er ook nog 6 teams uit Duitsland aan de start.

Reactie toevoegen