Oergezellige Noorder Gitaar Dag

In een nieuwe locatie; De Broeckhof te Zuidbroek. Op 8 maart 2014 zal de derde editie van de Noorder Gitaar Dag plaatsvinden en deze behoort inmiddels tot de drie grootste gitaarbeurzen in Nederland. De derde editie is met bijna 40 standhouders in de nieuwe locatie De Broeckhof twee keer zo groot als de beurs van 2013.
 
 
Eén van de organisatoren is de in Zuidbroek woonachtige musicus Coos Grevelink, ook producer en eigenaar van de UnderCover Studio aldaar. “Het is een toonaangevende beurs in Noord-Neder- land. We zien dit jaar een nog groter aanbod van (bas)gitaren, versterkers, effect-apparatuur etc, verdeeld over twee zalen”, aldus Grevelink. Op deze beurs zullen dit keer standhouders komen met een veelzijdig aanbod. Verder zullen er enkele demo’s en optredens plaatsvinden in het horeca-gedeelte. O.a. topgitarist Ruben Hoeke zal een clinic en een kort optreden verzorgen, evenals akoestisch gitarist Harald Koll en de bekende bluegrassband de Stroatklinkers. De organisatie heeft dankzij standhouders en sponsoren de mogelijkheid om een aantal interessante zaken weg te geven, waaronder abonnementen op muziekbladen, t-shirts etc. 
Inmiddels is de ‘Stichting Noorder Gitaar Dag’ opgericht, die ook verantwoordelijk was voor de gitaarbeurs tijdens het Groninger Gitaar Festival in oktober 2012 in Winschoten. 

Reactie toevoegen