Passieconcert door Mannes Hofsink

Op zondag 9 maart zal organist Mannes Hofsink uit Meppel een orgelconcert (Passieconcert) verzorgen in de Petruskerk van Zuidbroek.
Het uitgangspunt voor dit bijzondere concert is de tekst van Psalm 130. Zo speelt Hofsink o.a. de Fantasie in f van Mozart (Adagio - Allegro), waarin, aldus de speler, met enige fantasie de twee thema's van Palmpasenzondag (intocht en kruisiging) hoorbaar zijn.
De 6e triosonate van Johann Sebastian Bach is gekozen vanwege het feit dat de kop van het thema van het 2e deel overkomt met de aria 'Erbarme dich' uit de Matteuspassie, aldus Hofsink. Tevens zal er naast andere muziek van J.S. Bach ook nog muziek klinken van Langlais en Mendelssohn.

Mannes Hofsink (*1981) is als cantor-organist verbonden aan de Protestantse Gemeente in de Grote of Mariakerk te Meppel. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Meppel en geeft hij leiding aan Cantorij Nijeveen. Ook heeft hij een concert- en lespraktijk.
Mannes studeerde orgel 1e fase en kerkmuziek bij Gijs van Schoonhoven aan de Saxion Hogeschool te Enschede, afdeling conservatorium. Orgel 2e fase studeerde hij aan de Messiaen Academie bij Cor Ardesch en eveneens Gijs van Schoonhoven, koordirectie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen bij Louis Buskens en beiaard (Bachelor en Proficient of Carillon) aan het Carillon Instituut Nederland bij Boudewijn Zwart. Momenteel volgt hij improvisatie- en interpretatielessen bij organist Toon Hagen. Diverse keren begeleidde Mannes op orgel het Requiem van Duruflé en op harmonium de Petite Messe Solennelle van Rossini. Onlangs vertolkte hij de orkestbegeleiding van het Gloria van Poulenc met het koor Musica Vocalis uit Zwolle en Ein Deutsches Requiem van Brahms in de Eusebiuskerk te Arnhem.

Dit concert begint om 15:00 uur. Toegangsprijs is €8,-- en is inclusief een kopje koffie/thee.

Reactie toevoegen