Verkiezingsprogramma Kritisch Menterwolde

Een paar weken geleden stond er in de Tussenklappen een stukje over de kieslijst van Kritisch Menterwolde en over de motivatie van de kandidaten. Toen meldden we al dat in eendracht, energie en vanuit een positieve grondhouding hard gewerkt werd aan het verkiezingingsprogramma.
 
 
Welnu, het verkiezingsprogramma is klaar. U kunt het downloaden op www.kritisch-menterwolde.nl. Bovendien zal het programma over een week als inlage in Tussenklappen zijn te vinden.
Omdat er nogal wat vragen en reacties waren op het feit dat Matty Siersema en Markus Ploeger samen de lijst aanvoeren, leek het Kritisch Menterwolde goed eens wat vragen bij de kop te nemen.
 
Is men bij Kritisch Menterwolde niet bang dat Markus zich voornamelijk zal inzetten voor het dorp Meeden en de daarbij behorende voorzieningen?
Het antwoord is neen, daar zijn wij helemaal niet bang voor. Misschien zou het voorbeeld van Meeden wel eens uitgerold kunnen worden over de overige dorpen, opdat ook daar de voorzieningen met hulp en inzet van de inwoners en de dorpsraden gecontinueerd kunnen worden. Wij zien het juist als een stimulerend voorbeeld.
 
Is men niet bang voor twee kapiteins op het schip?
Ook hier is het antwoord neen, daar zijn wij niet bang voor. Er is maar één lijsttrekker, dat is Matty. Unaniem is zij gekozen. Markus ambieert wel de positie van raadslid, maar niet meer dan dat. In alle openheid is gesproken over mogelijke voorkeursstemmen en hoe daar mee om te gaan.
 
Is Kritisch Menterwolde niet bang voor uitgesproken en mogelijk hardere en scherpere standpunten?
Neen, daar zijn wij niet bang voor. Wij hielden altijd al van duidelijkheid en gingen de confrontatie ook in de afgelopen 8 jaar niet uit de weg. 
Nu al kunnen wij zeggen dat de samenwerking tussen Matty en Markus vruchten heeft afgeworpen. Het zijn beiden rotten in het vak en ze hebben beiden maar een half woord nodig om te weten wat de ander bedoelt. En ook naar de andere kandidaten bieden zij hulp en uitleg. En wat vooral van belang is dat dit met de nodige humor gebeurt. 
Kritisch Menterwolde is juist opgetogen omdat zij ziet hoeveel deze samenwerking aan positieve inspiratie heeft opgeleverd en we staan pas aan het begin.
Mocht u nog meer vragen of aarzelingen hebben, spreek het vooral uit. Bel of mail ons of bezoek ons op Facebook. 

Reactie toevoegen