Milan de Klein Noordelijk Kampioen

Isa Heideveld en Diano Jolman naar NK. Afgelopen zaterdag werd er in de Eextahal in Scheemda de Noordelijke kampioenschappen judo gehouden. Judo Ryu uit Muntendam was hier aanwezig met een 6 judoka’s.
 
 
’s Morgens waren het de judoka’s in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar die mochten laten zien wat ze in hun mars hadden.
Eerstejaars -15 Julian Grave is goed op weg, laat een aardig partijtje judo zien maar wist zich nog niet in de prijzen te vechten.
Rik Fissering wist de eerste twee partijen met vol punt te winnen. Ook de halve finale liep voorspoedig, met nog 35sec te gaan en een dominante voorsprong (Yugo en Wazari) en een straf voor de tegenstander gaat Rik toch de fout in en komt in de laatste 11 sec in een houdgreep terecht. Hier kwam Rik niet meer op tijd uit, zodat er verloren werd van de latere nr. 1. Ook de volgende partij liep uit tot een fiasco, hier werd na een goed begin al snel Hansoku-make toegekend. De hoogste straf die je kunt krijgen. Helaas geen ticket voor het Nederlands kampioenschap. 
Voor Isa Heideveld en Diano Jolman wel een ticket voor het Nederlands kampioenschap. Diano wist dat het zwaar zou worden. Met afwisselend winnen en verliezen baalde Diano na zijn tweede verliespartij. Op dat moment wist hij nog niet dat dit om de tweede, derde en vierde plaats zou zijn. Zijn trainer wist dit hem te vertellen, een blije Diano op en top. Vierde op het district en een eerste ticket voor Judo Ryu Muntendam.
Isa liet zien eigenlijk met speels gemak de partijen te kunnen winnen en een ticket zal met gemak gehaald worden. Eén slipper zorgde voor een verlies partij. Een tweede plaats voor Isa en de tweede ticket ging mee naar Muntendam.
Milan liep met speels gemak over zijn tegenstanders. Keer op keer werd de partij winnend afgesloten. Een eerste plaats tot gevolg.
Eric Feikens kwam nog wat te kort en lag naar twee verliespartijen uit het toernooi.

Reactie toevoegen