Superweekend de Pinquin

De vlinders die op Valentijnsdag rondvlogen in de buiken van menig zwemmer van De Pinquin zorgden voor goede resultaten op 15 februari. De zwemmers gingen dit weekend niet gezamenlijk naar een wedstrijd, maar naar twee verschillende wedstrijden waarbij ze super resultaten behaalden.
Zo werd in Winschoten gestreden om de GERVO-bokaal, de club met de beste individuele klasseringen mocht de grote beker mee naar huis nemen. De Pinquin mocht helaas niet de grootste beker mee naar huis nemen, maar een derde plek is ook super resultaat voor de vereniging uit Zuidbroek!

De individuele resultaten die vooral meetelden waren die van de zwemmers die top drie klasseringen zwommen. Dit werd gedaan door: Vincent Hartman (zilver en brons), Vera vd Werf (goud en brons), Miriam Scheffer (2x brons) en Laura Altena (brons). Helaas waren er ook een heleboel vierde plaatsen, zoals het estafetteteam of Femke Niemeijer (2x), Benno v.d. Klooster (2x) en nog een paar. Een hele zure plek.
Toen de zwemmers in Winschoten met z’n allen de beker op gingen halen, begon de sprintwedstrijd in Beilen net. Hierbij mochten de zwemmers drie keer een 50 meter zwemmen. 7 Zwemmers kozen er voor om hier naar toe te gaan en dit heeft tot 12 medailles, 6 clubrecords en een hele bult persoonlijke records geleid. Top resultaat dus. De mannen David Scheffer (drie keer zilver) en Maarten Moorman (goud en twee keer brons) zorgden er voor dat bij elke afstand er wel Pinquiners op het podium stonden. Willianne Vos (drie keer zilver) haalde drie medailles bij de meisjes, waarbij ze op de 50m vlinderslag vergezeld werd door Ellen Altena (brons) op het podium. Esther Kwebeman haalde zilver en brons en Margriet Bieze werd nog tweede. Helaas werd Heleen ten Have net vierde.

Al met al dus een super weekend voor De Pinquin!