Vragenuur raadsvergadering

Het vragenuur na de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd grotendeels in beslag genomen door vragen van Menterwolde Gewoon, PvdA, GL en VVD over dit gesprek van de toekomstige gebruikers en de gemeente.
Wethouder de Winter stelt dat de functies MFC niet onder druk komen. Er zijn nog steeds nieuwe partijen die belangstelling tonen om zich te vestigen. Binnen het MFC worden gemeentelijke taken uitgevoerd zoals peuterspeelzaalwerk en sport. Dit wordt door de gemeente betaald, een MFC hoeft daarom zichzelf nooit helemaal alleen financieel te bedruipen.

“Wij delen de mening niet dat er geen goed overleg is. Er is maandelijks overleg met de gebruikers en projectleider. Daar waar problemen zijn staat de deur altijd open. De dorpshuisfunctie blijft volwaardig.” Volgens mevr. Bos ligt er een heel ander beeld in Noord- en Zuidbroek dan de wethouder nu schetst. “De gebruikersgroep is heel hard bezig geweest met geld werven. Het gesprek van afgelopen dinsdag was de allereerste keer dat u als wethouder met deze mensen sprak. De grote wens is een volwaardige bibliotheek opgezet met hulp van vrijwilligers. Het gesprek is op niets uitgelopen. Vooral de opmerking ‘Het dagelijks bestuur kan niet altijd maar met Jan en alleman om tafel zitten’, is als zeer schrijnend ervaren.” De Winter: “Ik wil alle vrijwilligers een dikke pluim op de hoed geven diep uit mijn hart.” Volgens haar ging het gesprek om de bibliotheek. De raad heeft hierover destijds besloten. Een volwaardige bibliotheek in Zuidbroek en in de andere dorpen een schoolbibliotheek. Voor volwassenen is men aan het onderzoeken of dit te realiseren is met vrijwilligers en boeken uit andere bron. De toekomstige gebruikers wilden € 10.000,- op jaarbasis hebben hiervoor. Dit kon ik niet zomaar toezeggen. Ik ga er nog steeds van uit dat de DAR een betrouwbare partner is en dat zij zich aan onze afspraak houdt en dat die ton er komt.”

Reactie toevoegen