Opstapcursus hardlopen

SOS Muntendam & Fysiotherapie Menterwolde. Net als in voorgaande jaren zal de Gymnastiek en Atletiekvereniging SOS Muntendam binnenkort weer beginnen met een opstapcursus hardlopen.  De vereniging is zeer verheugd de cursus dit jaar in nauwe samenwerking met Fysiotherapie Menterwolde te kunnen organiseren. 
 
 
Met deze bundeling van knowhow en ervaring verwachten beide partners een nóg weer betere begeleiding te kunnen bieden aan beginnende maar ook misschien al enigszins gevorderde hardlopers. Het doel van de cursus is ook nu weer om kennis te maken met de hardloopsport of om na een periode van inactiviteit deze weer op te pikken. De gedachte hierachter is natuurlijk het streven naar een gezondere levenswijze met meer beweging en een verbetering van je algehele conditie. Onder  intensieve begeleiding van door de Atletiekunie gediplomeerde trainers kun je vanaf begin maart in twaalf weken toewerken naar een 5 of 10 kilometerloopje, bijvoorbeeld de Valkema Parkstadloop in Veendam. De al wat gevorderde loper zal snel kunnen instromen in de reguliere trainingen van SOS. 
Om snel maar toch verantwoord je conditie op te bouwen worden twee trainingen per week aangeboden: één keer in Zuidbroek en één keer in Muntendam met voorafgaand aan één van de trainingen een presentatie met achtergronden van de loopsport. Belangstellenden zijn vrij om de eerste paar keren zonder verplichtingen te komen kijken. 
 
Uitgebreide informatie over de activiteiten van SOS Muntendam zijn te vinden op de website van de vereniging. Ook voor de exacte gegevens over de opstapcursus 2014 en voor eventuele aanmelding kunt u hier natuurlijk terecht. Daarnaast zal volgende week een aankondigingsadvertentie met de cursusdata in deze krant verschijnen.

Reactie toevoegen