juli 2010

  • Bloedproef na verkeersongeval

    De politie heeft vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Zuidbroek aangehouden. De bestuurder was betrokken bij een aanrijding op de Borgercompagnie in Sappemeer. Bij een wegversmalling was hij in aanrijding gekomen met een tegenligger, een 24-jarige automobilist uit Munterdam. Omdat de politie vermoedde dat de 38-jarige man alcohol had gedronken werd in het politiebureau een bloedproef van hem afgenomen. De bloedproef moet uitwijzen of de verdachte onder invloed heeft gereden. Na verhoor mocht hij weer gaan. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

  • Verkeersexamen

    Op 15 april 2010 heeft de schriftelijke verkeersexamen voor groep 8 plaatsgevonden. Dit examen is landelijk vastgesteld. Er waren een aantal leerlingen met 0 fout. Dinsdag 8 juni jl. hebben de leerlingen van groep 8 de praktische verkeersexamen in Muntendam gedaan en op 15 juni jl. in Zuidbroek. In Muntendam zijn er 3 gezakt en in Zuidbroek waren er 5 leerlingen met 0 fout.

  • SHI-HAN in Finsterwolde

    Zaterdag 3 juli jl. was de laatste beginners wedstrijd voor de gele en witte banders. Het was een warme dag voor de judoka’s. Bij de Judovereniging van Finsterwolde hadden zich dan ook tientallen judoka’s afgemeld. Ondank alles waren er nog ca. 70 judoka’s.
    SHI-HAN was met zes judoka’s aanwezig. De toppers van de vereniging war
    Shi-Han Menterwolde
    In de gebroeders Jurek en Przemek Nugter met de eerste prijs.

  • Goed judo examen ondanks hitte

    In de dojo van de plaatselijke judo vereniging Judo Ryu Muntendam aan de Singelweg, werden de halfjaarlijkse examens voor de diverse Kyu-graden afgenomen. Deze graduaties werden afgenomen door trainer Elwin Johannes (derde dan), trainer Gerard (eerste Dan) en stagiaire Koos Scholtens (eerste Dan). Velen verdienden een hogere kleur slip als tussenstap naar een hogere kleur band.
    Judo Ryu Menterwolde
    Witte band + gele slip: Daan Heideveld, Raymond Vernimmen en Wouter de Vries.

  • Dierenbescherming waarschuwt voor extreme hitte

    De Dierenbescherming krijgt dagelijks vele vragen en klachten binnen van mensen over de verzorging van dieren in de extreme hitte. De klachten variëren van opmerkingen over konijnenhokken in de brandende zon, pony’s in de wei zonder schaduw en water en honden die achter worden gelaten in oververhitte auto’s. Aanleiding voor de Dierenbescherming om iedere huisdiereigenaar te waarschuwen goed voor de dieren te zorgen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Voldoende water en schaduw zijn daarbij erg belangrijk.

  • Onderlinge wedstrijden SOS

    Ondanks de hitte deden de leden toch uitstekend hun best. In een record tempo werden onder aanmoediging van de ouders, broertjes en zusjes de onderdelen snel afgewerkt. De jury bestond uit: Josefien Martijn, Evelien en Simone. De tel commissie bestond uit Henny en Marie en de algehele leiding was in handen van juf Carola Blouw. De jury had het niet gemakkelijk en uiteindelijk kon de uitslag bekend worden gemaakt.

    Categorie 5 jaar en ouder:
    1e Marilyn Dioncre 41.9 punten
    2e Iris de Vries 36.2 punten
    3e Safiera Bosscher 36.1 punten.

  • Een bruisend middelpunt!

    In november staat er weer een beatavond gepland in de Menterne te Muntendam. Het gaat weer een geweldig feest worden. Beheerdersechtpaar Harry en Harma Haan zien het helemaal zitten. “We hebben vertrouwen in de toekomst”, zegt Harry Haan. “Vorig jaar hebben we het overgeslagen. Uit de reacties van de mensen, begrepen we, dat ze dit maar onzin vonden; We komen toch wel, we vinden het altijd hartstikke gezellig in de Menterne.”
    Menterne - Muntendam

  • Sjaloomschool viert feest

    Juf Linie 25 jaar in het onderwijs. Afgelopen woensdag 30 juni, heeft de Sjaloomschool een feestje gevierd. Die dag werd besteed aan juf Linie. Zij werkt inmiddels 25 jaar in het onderwijs en dat is gevierd met de kinderen en hun ouders. ’s Morgens is juf op een bijzondere manier, met de tractor, opgehaald vanaf haar huis. Bij aankomst op school ontving ze van alle aanwezige kinderen en leerkrachten een roos.
    Sjaloomschool Menterwolde

  • Zingen voor KiKa

    Op een speciale benefiet middag en avond, zaterdag 10 juli 2010, treden tal van muzikanten op in Café de Jachtwaide in Muntendam, ten bate van KiKa (Kinderen Kankervrij). Organisatoren van dit festival zijn Johan Feenstra en uitbater van Café de Jachtwaide, Gerrie Hesseling.

  • Wielerspektakel Muntendam

    Tijdens het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden vond in Muntendam een Dikke Banden Race plaats voor de basisschoollieren uit de gemeenten Menterwolde en Veendam. In verschillende leeftijdscategorieën streden de deelnemers/-neemsters om het kampioenschap van Menterwolde/Veendam.
    Behalve de wedstrijd voor de jeugd kon men zich ook uitleven op een spinningfiets. Hieraan deden o.m. mee burg. E. van Zuijlen, wethouder A. de Winter en voormalig wethouder M. Post.

    De uitslagen:
    1998 -1999 - meisjes:
    1. Jenny Loots (Insp. Amerikaschool - Noordbroek)

  • Dorpsbewoners Meeden

    De activiteitencommissie van de dorpsraadcoöperatie wil een dagje uit organiseren voor mensen die bijna nooit alleen of met hun partner een uitje ondernemen. Wij zijn van plan om op woensdag 18 augustus a.s. de STAR trein van Veendam naar Stadskanaal te nemen. In Stadskanaal nemen we een drankje. De trein vertrekt om 14.45 uur. Verdere informatie volgt na opgave.

    De kosten voor dit uitstapje zijn geheel voor uw eigen rekening en bedragen ca. € 15,00.
    Mensen die moeilijk ter been zijn kunnen mee. Er is een instapmogelijkheid voor mindervaliden.

  • Project ‘Boeiende Bomen’

    Stichting Behoud Karakteristieke Dorpsgezichten Menterwolde organiseert project ‘Boeiende Bomen’. In het jaar 2010, dat de landelijke bomenstichting heeft uitgeroepen tot ‘jaar van de Monumentale Boom’, heeft deze stichting zijn website gecompleteerd met een bomenpagina, waarop monumentale en karakteristieke bomen in onze gemeente zijn afgebeeld. Dit heuglijke feit heeft het bestuur, samen met de oproep van het gemeentebestuur aan de burgerij om mee te denken over het bomenbeleid, geïnspireerd het project ‘Boeiende Bomen’ te organiseren.

  • Nieuw spoor verdient station Duurkenakker

    Nu medio voorjaar 2011 het spoor Veendam-Groningen gereed zal zijn, zal een station Duurkenakker, Muntendam van groot belang zijn om de reizigers uit het omliggende gebied en vanuit het achterland van dienst te kunnen zijn. De CDA statenfractie ziet dat er winst te behalen is, als de reiziger in Muntendam op kan stappen om naar Groningen of verder te reizen. Het station heeft daar een gunstige ligging op Duurkenakker, aan de westkant van de N33, waar op loopafstand reeds een grote carpoolplaats aanwezig is.

  • Alcomobilist aangehouden

    De politie heeft vrijdagnacht op de Middenweg in Muntendam een 50-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer werd gecontroleerd voor het afleggen van een blaastest. Hieruit bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam het rijbewijs van de man in. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist op grond van het proces-verbaal wat met het rijbewijs van de verdachte gaat gebeuren.

  • Pand oude supermarkt gesloopt

    Afgelopen week is de sloop begonnen van het voormalige pand van de supermarkt in Zuidbroek.

    Sloop supermarkt

    Nu er een flinke ruimte is aan de Spoorstraat wordt het hoognodig tijd voor een nieuwe supermarkt. Het heeft inmiddels al zo lang geduurd dat de gasten van de passantenhaven in Zuidbroek zelfs hun eigen auto meenemen om aan boodschappen te komen.

  • Profcontract Martijn Keizer bij Vacansoleil

    Wielrenner Martijn Keizer uit Muntendam verlaat de Raboploeg. Hij gaat naar de profformatie van Vacansoleil. Martijn tekent een contract voor twee seizoenen. Vanaf 1 januari is hij prof bij de Nederlandse ploeg. De afgelopen vier jaar reed Keizer voor de opleidingsploeg van de Rabobank. Een paar weken geleden werd de Muntendammer Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften.