Aardbijenfestival in bibliotheek

Met je blote voeten in het gras en het geluid van zoemende bijen op de achtergrond een zoete, rode aardbei eten: het ultieme zomergevoel! Om iedereen zo’n gevoel te geven, organiseert Bibliotheek Hoogezand in samenwerking met Meinardi op donderdag 11 juli van 15.00 – 18.00 uur een zonnig Aardbijenfestival met zomerse activiteiten voor jong en oud.
 
Bijen
‘Aardbijenfestival’ is niet verkeerd gespeld, maar een bewust gekozen naam, want zonder bijen zouden er geen aardbeien zijn! Tijdens het festival is er daarom aandacht voor aardbeien én voor de bijen die de aardbeienplantjes elk jaar bestuiven.

Imker Laura vertelt alles over de mooie gestreepte beestjes en kinderen kunnen aan de slag met het robotje Botje Bij dat, eenmaal geprogrammeerd, allerlei routes kan afleggen. Om de bijen op lekkere nectar te trakteren, kunnen er bovendien zogenaamde bloembommen gemaakt worden: ronde pakketjes met bloemzaadjes, beschermd door klei en compost, waar na een tijdje de mooiste bloemen uit groeien.
 
Aardbeien

Dankzij Meinardi zijn er tijdens het Aardbijenfestival genoeg aardbeien om de hele middag van te smullen. En iedereen die een lekker aardbeienrecept kent, wordt van harte uitgenodigd om dat mee te nemen en met de andere bezoekers te delen. Verder is er de mogelijkheid om mooie rode aardbeien te vilten en om op de foto te gaan in aardbeienland. Een beetje moe door alle activiteiten? Duik dan in de hangmat met een leuk boek en ga lekker hangmatlezen! Of ga even zitten en installeer de VakantieBieb op je tablet of telefoon: een gratis app waarmee je van 1 juli tot en met 31 augustus gratis e-books kunt downloaden.
 
Het Aardbijenfestival vindt plaats tussen het fonteinenplein en winkelcentrum De Hooge Meeren in Hoogezand en is voor iedereen, jong en oud, helemaal gratis. Ga zonnig de zomer in en kom langs!

 

Reactie toevoegen