Start Cultuur@CruyffCourts in Hoogezand

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit de wijk toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op de Cruyff Court Gorecht. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid om 8 weken kennis te maken met gratis culturele/creatieve activiteiten zoals rappen, dansen, fashion, design, tricks en muziek.

De workshops worden zoveel mogelijk gegeven door cultuuraanbieders uit de buurt om zo de drempel naar reguliere lessen te verlagen. Is er thuis geen geld om op les te gaan? Dan betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In 2019 gaat Cultuur@CruyffCourts op 14 verschillende Cruyff Courts door het hele land, waaronder Hoogezand, van start en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het project wordt naast de aanbieders uit de buurt mede mogelijk gemaakt door Kwartier Zorg & Welzijn, Kielzog en de gemeente Midden-Groningen.

Feestelijke kick-off

De feestelijke start van Cultuur@CruyffCourts in Hoogezand vindt plaats op vrijdag 28 juni om 15.30 uur op het Cruyff Court in de wijk Gorecht in Hoogezand met medewerking van Praydo. Deze 22-jarige rapper uit Hoogezand zal een aantal tracks ten gehore brengen en daarna voor de aanwezige kinderen/jongeren een rap-workshop geven. Daarna zijn er allerlei workshops voor kinderen en jongeren van 7-14 jaar uit de wijk zoals graffiti spuiten en een workshop voetbaltricks van tweevoudig wereldkampioen freestyle voetbal Nasser el Jackson.
Kortom: #cultuurscoort


Kinderen maken kennis met cultuur in de wijk

Over het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, tóch lid kunnen worden van een sportclub of aan dans, muziek of iets anders creatiefs kunnen doen. Voor die kinderen betaalt het fonds de contributie of het lesgeld en eventueel de benodigde attributen. Sport en cultuur helpen een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk de samenleving.

Reactie toevoegen