Zomerexcursie Historische Kring

De beschrijving van een turfreis per schip in oorlogstijd zou de zomerexcursie worden van dit jaar. De mensen op dat schip gingen voor eigen gebruik en dat  van de  buren clandestien turf halen in het veengebied rondom Emmercompascuum. Maar onze reis experts, Henk, Jan en Rienus kwamen bij het uitrijden van deze reis heel veel mooie weggetjes en pleisterplaatsen tegen, waardoor de route iets anders wordt dan  voorspeld. Als traditie weten de andere bestuursleden ook niet waar de reis langs gaat. Zeker is, dat turf en turfvaart de basis is voor deze excursie.
Foto Jan Dijk. Ierland, hier wordt nog steeds turf gewonnen. Een voorbeeld hoe een veengebied er vroeger waarschijnlijk uit heeft gezien. 
We starten 22 juni a.s. om 9.00 uur op de carpoolplaats achter de Aldi te Zuidbroek. Hier kunt u ook betalen. Opgave is gewenst. Dat kan per mail aan; info@historischekring-menterwolde.nl  De prijs is €15,-- per persoon, onder voorbehoud. We gaan u bijtijds inlichten. De verzorging van de innerlijke mens doet de Historische Kring Menterwolde.
 
De bijgevoegde foto is gemaakt in Ierland door Jan Dijk. Daar wordt nog steeds turf gewonnen. Het is bedoeld om u een beeld te geven van hoe een veengebied er vroeger waarschijnlijk uit heeft gezien.
 
Ook deze keer wordt het weer een verrassende dag.

Reactie toevoegen