Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz

Planten met gestreepte bloemkelken, mozaïek-getekend blad en veelzeggende namen als Jan-op-de-preekstoel, duivelstong en olifantsoor. Exotisch uitziende schaduwplanten die vaak in Nederland goed winterhard zijn. Tuingoed Foltz in Meeden verzamelt al jaren botanische rariteiten en andere planten die verbazen door hun verschijningsvorm, kleur en/of geur.
Deze ‘schatten’ en die van gastkwekers Roy Hofstede en Jutta’s Staudengarten zijn te zien en te bemachtigen op de ‘Rare-Planten-Dagen’ die plaatsvinden op zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni, oftewel het hele Pinksterweekend. Een eldorado voor iedere plantenliefhebber die op zoek is naar nieuwe of ‘andere’ planten die het ook in Nederlandse tuinen goed doen
Rare-Planten-Dagen bij Tuingoed Foltz

De Rare-Planten-Dagen zijn geopend van 10 tot 5. De toegang is gratis.
 
Rondleidingen door de tuinen
In de schaduw- en bostuinen en de unieke jungletuin zijn veel zeldzame planten als Arisaema (Jan-op-de-preekstoel), Podophyllum (voetblad), Dicksonia antarctica (boomvaren), Colocasia (olifantsoor) en Tetrapanax (rijstpapierplant) te zien. Ook de privétuin, de Salviatuin, de Echinacea- en prairietuin bieden tal van verrassende exoten. Andries Bierling geeft 2 maal per dag een rondleiding door de tuinen. Aanvang: 11.30 en 14.30 uur.

een eldorado voor verzamelaars

Gastkwekers Roy Hofstede en Jutta’s Staudengarten
Roy Hofstede van kwekerij Het Amsterdamsche Veld heeft een voorliefde voor winterharde exoten en verrast ook vaak met zeldzame eetbare planten. Jutta’s Staudengarten uit Duitsland neemt onder meer tuinorchideeën, vlees-etende planten en bijzondere rotsplanten mee naar Meeden.
 
Mediterraan terras met teas & scones
Op het terras zorgen olijven, vijgen en Agapanthus (Afrikaanse lelie) voor een mediterrane sfeer.
Lia Simons serveert home made gebak en Engelse teas & scones.
 
Adres Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden, tel. (0598) 635 000, www.tuingoedfoltz.nl

Reactie toevoegen