Epimedium- en Eenjarigen-Dagen bij Foltz

Specialiteitenkwekerij Tuingoed Foltz in Meeden organiseert op 18 en 19 mei de Epimedium- en Eenjarigen-Dagen, waarbij het allemaal draait om elfenbloemen (Epimediums) en eenjarige voorjaarsbloeiers.

Epimedium- en Eenjarigen-Dagen bij Foltz

Hoe onderling verschillend ook – Epimediums houden van de schaduw, eenjarigen willen zon – beide plantensoorten zijn in deze periode op hun mooist. De Epimediums zijn ook te bewonderen in de speciaal aangelegde bos- en schaduwtuinen. Met rondleidingen, bijzondere gastkwekers en de mogelijkheid om te praten met de experts.
Tuingoed Foltz heeft zich de afgelopen jaren steeds meer toegelegd op zeldzame schaduwplanten, in het bijzonder Epimediums. Deze oersterke planten beleven momenteel een opvallende revival; steeds meer onbekende soorten komen beschikbaar. Daarbij zijn weinig schaduwplanten zo slakbestendig als Epimedium.
 
Rondleidingen
Op beide dagen vinden rondleidingen plaats in de schaduw- en bostuinen, de moerbedden en de privétuin. Op een ontspannen manier worden veel wetenswaardigheden verteld.
De rondleidingen beginnen om 11.30 en 14.30 uur. Op het terras wordt koffie en gebak geserveerd.
 
Gastkweker
Het hele weekend is Iris Ehrentraut te gast met een prachtige collectie eenjarigen uit zaad. Daarnaast presenteert Foltz grote collecties vaste planten, eenjarigen, Dahlia’s en botanische rariteiten.
De Epimedium- en Eenjarigen-Dagen zijn geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.
 
Nog dit weekend: Elfenbloemen-route
In samenwerking met twee andere tuinen in de regio – Tuinfleur in Oostwold en Jan Wilde een Tuin in Westerlee –  besteedt Tuingoed Foltz nog tot en met 19 mei extra aandacht aan het geslacht Epimedium. Alle drie tuinen herbergen unieke Epimedium-collecties. De tuinen liggen op maximaal een kwartier afstand van elkaar. In een halve dag is een ongekende hoeveelheid elfenbloemen te bewonderen in hun natuurlijke omgeving. Beide genoemde tuinen zijn geopend op zaterdag en zondag en op afspraak, Tuingoed Foltz is iedere dag geopend, m.u.v. de maandag.
Op alle drie adressen is een informatiefolder met routeplattegrond beschikbaar.
 
Adres: Tuingoed Foltz, Hereweg 346, 9651 AT Meeden, tel. (0598) 635 000, (06) 10 59 34 37
www.tuingoedfoltz.nl. Zie ook: www.tuinfleur.nl en www.janwildeeentuin.blogspot.nl

Reactie toevoegen