Leesgroep zoekt lezers

Leesgroep Hoogezand zoekt leden! De leesgroep duikt komend seizoen met de neus in spraakmakende boeken uit de Nederlandse literatuur.
 
Een boek zegt meer dan duizend woorden
‘Een boek zegt meer dan duizend woorden,’ schreef cabaretier Herman Finkers eens en daar is geen speld tussen te krijgen. Maar dat betekent niet dat er na het lezen van een boek niets meer te zeggen is. Integendeel: door samen met anderen over boeken te praten, haal je meer uit een boek. Welke verbanden kunnen er worden gelegd? En hoe verhoudt het boek zich tot maatschappelijke thema’s? De landelijke vrijwilligersorganisatie Stichting Senia richt elk jaar verschillende leesgroepen op en ondersteunt bestaande leesgroepen door onder andere excursies en bijeenkomsten te organiseren. In Hoogezand is via Stichting Senia een leesgroep Nederlandstalige literatuur tot stand gekomen.

Leesgroep Hoogezand
Een echte boekenwurm? En zin om met anderen over boeken te praten? Word dan lid van leesgroep Hoogezand! Via Stichting Senia ontvangt ieder leesgroeplid per boek een ‘leeswijzer’ met een analyse van het betreffende boek en verschillende discussievragen.
Op donderdag 23 mei sluit leesgroep Hoogezand haar leesseizoen af. De leden komen dan samen om het boek ‘Mijn naam is July Barton’ van Elizabeth Strout te bespreken en om te bepalen welke zeven boeken komend seizoen op de boekenlijst zullen staan. Op welke data de groep volgend seizoen bij elkaar komt om de boeken van de nieuwe lijst te bespreken, bepalen de leden in onderling overleg.
 
Interesse?
Geïnteresseerd in leesgroep Hoogezand? Neem dan contact op met Edith Nijkamp door een mail te sturen naar edith-andre@hetnet.nl.

Reactie toevoegen