Basisschoolleerlingen ontwerpen ideale schoolomgeving

Stel dat je school verbouwd wordt, hoe moet het nieuwe schoolplein er dan uitzien? En over welke ruimtes moet de nieuwe school beschikken? Tijdens het project Bouw mee! ontwierpen basisschoolleerlingen uit Midden-Groningen hun ideale schoolomgeving.
 
Bouw mee!
Als voorbereiding op hun ontwerp bespraken de leerlingen hun wensen in de klas en interviewden ze verschillende wijkbewoners. Samen met die wijkbewoners werkten ze hun ideeën daarna uit aan de hand van het programma Minecraft in het eLAB in Bibliotheek Hoogezand. Minecraft is een virtuele gamewereld, waarin je kubussen kunt opbouwen of afbreken: een ideale manier om een ideale schoolomgeving te bouwen! In maart presenteerden de leerlingen hun ontwerpen aan wethouder Erik Drenth en andere betrokkenen, die aandachtig naar alle mooie plannen luisterden.
 
De ideale schoolomgeving

Maar hoe ziet de ideale schoolomgeving van de leerlingen er dan precies uit? Rust in het gebouw, een groene omgeving en de mogelijkheid om te bewegen rondom de school: daar moet een nieuwe schoolomgeving in elk geval aan voldoen vinden de jonge ontwerpers. Daarnaast willen ze bepaalde elementen van hun oude school graag behouden. Die ene grote boom moet absoluut blijven staan en dat ene mooie kunstwerk mag ook in een nieuwe school niet ontbreken. Met de bouw van vijf nieuwe kindcentra in Midden-Groningen in het vooruitzicht is Bouw mee! een heel actueel project. De projectleider van de nieuwe kindcentra zal de Minecraft-ontwerpen van de leerlingen goed bestuderen.

Reactie toevoegen