Postzegelpresentatie Theo van den Boogaard

Komende zaterdag, 11 mei, is Nederlands bekendste striptekenaar – Theo van den Boogaard – te gast in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Theo van den Boogaard, woonachtig in Amsterdam, werd vooral bekend van de Sjef van Oekel-strips, over de belevenissen van de zeer bekende en evenzeer omstreden televisiepersoonlijkheid Sjef van Oekel, gespeeld door Dolf Brouwers. In Nieuwe Revu verscheen in 1976 Sjef van Oekel in de Bocht. Van deze strip verschenen vele albums, ook in het buitenland.

Momenteel kunt u in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum de bijzondere expositie ‘Theo van den Boogaard spoort wél’, als een eerbetoon aan het werk van Nederlands bekendste striptekenaar bekijken.

In aanvulling daarop zal Theo van den Boogaard, zaterdag 11 mei vanaf 15.00 uur in het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum te Zuidbroek optreden met songs van Bob Dylan, waarbij gelijktijdig tekeningen van Theo worden geprojecteerd. De pianobegeleiding wordt verzorgd door Wim Veenhof.

Tijdens het programma zal een speciale postzegel van Nederlands bekendste striptekenaar worden gepresenteerd. Dit zegel, voorzien van authentiek en gesigneerd echtheidscertificaat is via het Zuidbroekster spoorwegmuseum te koop.

Ook heeft u de mogelijkheid de boeken van Theo van den Boogaard te laten signeren. Het officiële programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur.

Het NNTTM is eigenaar van het geheel herstelde monumentale Waterstaatsstation 3e klasse uit 1865. In het station bevindt zich het Noord-Nederlands Trein & Tram Museum. Het museum is iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en daarnaast voor groepen op afspraak.

Reactie toevoegen