Lezing "De Fruitgaard" met proeverij

Donderdag 25 april 2019 wordt er in de grote zaal in het A.G. Wildervanckhuis een lezing gegeven door Gerrit en Cornelia Bosschaart. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Groei & Bloei Veendam en omstreken en is gratis toegankelijk voor leden, niet-leden betalen € 3,00. Aanvang 20.15 uur, na de Algemene Ledenvergadering.

Groei & Bloei is een landelijke groenvereniging gericht op tuinieren. De vereniging heeft 130 afdelingen en rond de 35.000 leden. Ieder lid van de vereniging krijgt het tijdschrift Groei & Bloei 10 keer per jaar toegestuurd. Het magazine staat vol praktische tips, tuinreportages en achtergrondverhalen over plantensoorten en tuinieren. Voor meer informatie: www.groei.nl

Sinds oktober 1999 hebben Gerrit en Cornelia Bosschaart een fruitbedrijf in Noordbroek. Zij telen appels, peren, pruimen en kersen. Naast het fruitbedrijf hebben zij een plattelandswinkel waar vers fruit, fruitsappen en streekproducten worden verkocht. In hun verwerkingskeuken van Grunneger Heerlyckheid worden jams, gelei's en chutney's gemaakt van eigen fruit. Er wordt geweckt volgens de oude manier maar wel in moderne weckketels. Ook maken zij Poffert in een weckpot. Poffert is een maaltijdgerecht welke vroeger in een trommelpan, een tulbandvorm met deksel, werd gemaakt. Door het deegbeslag in een weckpot te doen en deze vervolgens in een weckketel te plaatsen wordt hetzelfde resultaat bereikt. Op deze manier is de Poffert gegarandeerd twee jaar houdbaar. Poffert wordt warm gegeten met boter en suiker of stroopsaus. Naast de lezing over hun bedrijf verzorgen zij ook een proeverij van een aantal producten en zullen er producten te koop zijn.

Reactie toevoegen